Annie Sloan Wall Paint

Annie Sloan Wall Paint

Last August I tested Annie Sloan Wall Paint for the first time. [You can read more about it from here: The WALL] Now, after a half year, I will tell you how it has worked on our hallway wall.

At homes, the hallway is one of the rooms where walls are under the hardest use. So the paint has been under quite a hard test in a home of a family with two children.

The most challenging part of the wall is where the kids hang up their clothes. We have metallic Muuto Dots on the wall, knobs for the kids’ clothes. In everyday use touching the wall leaves white marks around the knobs. The marks leave easily by wiping the wall with a moist microfiber cloth. The wall paint hasn’t suffered at all about the wiping. It’s still soft like velvet and matte.

The kids hang up their moist – and sometimes even wet clothes on the knobs. At this winter when the weather was slushy there was a wet winter overall hanging that left marks on the wall. I already thought that the wall paint was spoiled, but surprisingly the marks left by wiping!

The dark and especially matte wall surface is always challenging but I think the Annie Sloan Wall Paint took the challenge well. I can surely recommend it, but maybe not primarily to walls that contact with wet things or active touching with hands.

I’ve been so satisfied with this Annie Sloan Wall Paint that I already painted one more wall with it last weekend. This time in our bedroom. I have only one 2,5 L bucket this wall paint and there is still plenty of paint left! And I was so sure that I would need to get more paint.

I think our hallway is starting to look quite good! Now I only need to get a new rug.

Heidi Risku - Annie Sloan Wall Paint - Hallway - Eteinen

ANNIE SLOAN WALL PAINT

Testasin ensimmäistä kertaa Annie Sloanin Wall Paint -maalia elokuussa, jolloin maalasin sillä eteisen seinän. [Lue postaus täältä: The WALL] Purkki on melko arvokas [ 2,5 L maalipurkin hinta oli muistaakseni 99 € ], mutta erittäin peittävä ja riittoisa. Yksikin maalauskerta riittää, jos maalaustyön toteuttaa tarpeeksi huolellisesti. Eteisen seinän maalattuani 2,5 litran purkista jäi maalia käyttämättä noin puolet.

Nyt reilun puolen vuoden kokemuksella kerron teille, miten maali on seinässä toiminut. Eteisen seinässä maali on nimittäin päässyt melko rankkaan testiin, enkä ole sitä normaalilta käytöltä mitenkään varjellut.

Pinta on edelleen pehmeän samettinen, kauniin matta ja on kestänyt erittäin hyvin pyyhintää. Omasta mielestäni maalipinta ei ole lainkaan kärsinyt sen pyyhkimisestä. Pyyhkimiseen olen käyttänyt kosteaa mikrokuituliinaa ja samaa mietoa pesuaineliuosta kuin normaalisti pölyjen pyyhintään käytän.

Eteinen on yksi kotien kovimmalla kulutuksella olevista seinäpinnoista. Meillä seinän haasteellisin kohta on oven vieressä, jossa on suoraan seinään kiinnitetyt, metalliset Muuton Dots naulakot lasten takkeja ja haalareita varten. Seinään jää päivittäisessä käytössä naulakoiden ympärille vaaleita jälkiä kosketuksesta. Siivotessani pyyhin aina naulakoiden ympärystän ja jäljet lähtevät kostealla mikrokuituliinalla pyyhkimällä. Toisen, aikuisten takeille tarkoitetun naulakon kohdalla, jossa on taustalevy, tätä ongelmaa ei ole.

Toinen kokemus liittyy myöskin lasten ulkovaatteiden säilytykseen. Meillä kosteat – joskus märätkin – ulkovaatteet ripustetaan eteisen naulakkoon kuivumaan. [Kylpyhuoneeseen ne viedään kuivumaan ainoastaan, jos kyse on vettä valuvista vaatteista.] Naulakot ovat kodissamme ensisijainen säilytypaikka käytössä oleville ulkovaatteille.

Talven loskakeleillä naulakossa olivat olleet lapsen märät haalarit, joiden jäljiltä seinään jäi jälki niiden oltua suorassa kosketuksessa seinäpintaan. Ajattelin maalin menneen siitä kohdin pilalle ja luulin jo että joudumme maalaamaan seinän kokonaan uudelleen. Siivotessani satuin vielä pyyhkimään kohtaa kostealla rätillä – ja kas kummaa – se lähtikin pois! Pelastuimme seinän uudelleenmaalaukselta, mutta jatkossa tulemme kyllä välttämään märkien ulkovaatteiden laittamista naulakkoon. Vertailukohteena on seinässä aiemmin ollut Tikkurilan Remontti-Ässä, joka ei ollut moksiskaan vastaavasta.

Tumma ja matta seinäpinta on aina haasteellinen ja mielestäni Annie Sloanin maali vastaa haasteeseen aika hyvin. Suosittelen sitä kuitenkin ensisijaisesti seinäpinnoille, joihin ei kohdistu samanlaista aktiivista kosketusta tai suoraa kosteutta tai märkyyttä kuten näiden eteisen naulakoiden ympärillä. Vaaleammilla maalipinnoilla niitä valkoisia käytönjälkiä tuskin samalla tavalla tulisi näkyviin kuin tässä tummassa, mutta tuo märkyys aiheuttanee haasteita myös muissa väreissä.

Sen verran tyytyväinen olen Annie Sloan Wall Paint -maaliin ollut, että maalasin sillä myös makuuhuoneessamme viikonloppuna. Enkä muuten saanut tuota 2,5 litran maalipurkkia vieläkään käytettyä loppuun, vaikka olin ihan varma että se loppuisi kesken. Makuuhuoneesta kerron lisää myöhemmin.

Seinien maalauksen jälkeen eteiseen asennettiin myös uudet jalkalistat ja peitelistat ovien ympärille. Nyt alan olla eteiseemme aika tyytyväinen! Hankintalistalla on enää uusi matto.

Heidi Risku - Annie Sloan Wall Paint - Hallway - Eteinen  Heidi Risku - Annie Sloan Wall Paint - Hallway - Eteinen Heidi Risku - Annie Sloan Wall Paint - Hallway - Eteinen Heidi Risku - Annie Sloan Wall Paint - Hallway - EteinenLeave a Reply

Your email address will not be published.