Confusing BEIGE

Confusing BEIGE

At the summer we started a small renovation at our home. We updated the kids room, painted THE WALL of our hallway, painted living room walls and installed new skirting boars to all these rooms.

The most difficult part of our project was surprisingly the living room. I can tell you that it was the hardest decision with colors ever – choosing between tones of beige. First I decided one tone, then we bought small bucket of it. After I did the test painting I wasn’t so sure about it at all!

After that I ordered multiple color samples, bought couple more buckets of paint in different tones and tested them. After all this I was very confused. I couldn’t find a better tone of beige! Then we painted one wall with the first option and I knew what was all this hesitation about. The old grey walls! The greenish grey colour made the beige test spot to look too peachy.  I should have trusted to my choise.

But now I know all about the hesitation with colors.

Now, when first snow is snowing outside it’s about a time to show you the results in our living room. The color of the walls is quite warm, but still greyish enough. Somewhere between autumn and winter, the cold an few light makes it look quite grey on these photos. But believe it or not: It’s beige!


Kesällä aloitimme pienimuotoisen remontin kodissamme. Teimme päivityksen lastenhuoneeseen, maalasimme eteisen ja olohuoneen seinät ja asensimme uudet jalkalistat näihin huoneisiin.

Projektimme hankalimmaksi kohdaksi osoittautui olohuone. Voin kertoa että se oli vaikein värin valintaan liittyvä päätös ikinä – nimittäin beigen eri sävyjen välillä. Ensin valitsin yhden sävyn, sitten ostimme pienen purkin maalia. Kun olin tehnyt testimaalauksen, en ollut enää ollenkaan varma valinnastani.

Sen jälkeen tilasin kasan värimalleja, ostimme kahta eri sävyä, joilla tein testimaalaukset. Tämän jälkeen olin aika hämilläni. Testailuista huolimatta en vain löytänyt parempaakaan sävyä. Sitten maalasimme ensimmäisellä vaihtoehdolla yhden kokonaisen seinän. Silloin tiesin, mistä epäröinnissäni oikein oli kyse. Seinien vanhasta, vihertävän harmaasta sävystä! Se sai testimaalatun alueen näyttämään liian persikkaiselta. Olisi vain pitänyt luottaa alkuperäiseen valintaani.

Nyt ymmärrän taas paljon paremmin epäröintiä maalinsävyjen kanssa.

Nyt, kun ulkona sataa ensilumi, on korkea aika esitellä olohuoneen remontin lopputulos. Seinien sävy on lämmin, mutta silti tarpeeksi harmahtava. Syystalven vähäisessä ja kylmässä valossa, sävy näyttää kuvissa kyllä melkoisen harmaalta. Mutta uskokaa tai älkää: Beige se on!

There is also something else happened in our living room. TV stand is changed and the pendant light too. I’ve planned to buy three of these pendant lights, but I started from only one.

On the photos you can see Peltola Deco table made of ash wood with my Laini table prototype. I loaned it for taking photos. I like very much about this small and light table composition. I could even think selling my huge retro table.

That ash wood table is loaned from furniture pop up shop that I have been organizing. There are few furniture that I’m considering to purchase and this table is one of them.


Jotain muutakin olohuoneessamme on tapahtunut sitten viime näkemän. Tv-taso on vaihtunut ja sain toteutettua pitkällisen haaveeni valaisimen vaihdosta. Näitä valaisimia on tarkoitus hankkia useampi, mutta aloitin nyt hankkimalla yhden.

Kuvissa Laini pöytäni seurassa näkyvä Peltolan Deco saarnipöytä on kuvauslainassa. Kevyempi sohvapöytäratkaisu viehättää minua kovasti ja tämän testauksen myötä voisin ehkä harkita luopuvani suuresta (ehkä vähän liiankin suuresta) retropöydästämme.

Tuo saarnipöytä on lainattu marraskuulle saakka jatkuvasta huonekalujen Pop Up myynnistä Jurvassa. Olen ollut itse järjestämässä tapahtumaa ja siellä on muutama kaluste joiden hankintaa itse harkitsen. Tämä pöytä on yksi niistä.Leave a Reply

Your email address will not be published.