Black BOX

Black BOX

Saanko esitellä? Yksi  lastenhuoneemme säilytyksen uusista kulmakivistä: Musta laatikko!

Lelukorien paikka oli ennen muutosta sänkyjen alla. Lähes kaikki lasten lelut olivat jaoteltuina muovisiin koreihin. Koreissa oli muutama “vika”. Punosta jäljittelevien korien pieniin reikiin saattoi joutua lelujen pienimpiä osia, ne eivät kannettomina suojanneet leluja pölyltä ja mikä pahinta: sängyn vaihduttua ne eivät enää mahtuneet sen alle!

Onni onnettomuudessa: Päätimme toteuttaa itse sängynaluslaatikon, josta olimme haaveilleet jo pitkään. Sinne saisi säilytykseen leluja sekä tarvittaessa pedata pedin yövieraille.

Mieheni valmisti koivuvanerista laatikon, joka maalattiin samalla mustalla Helmi -kalustemaalilla kuin sänkykin. Osien kiinnitys toisiinsa toteutettiin piiloruuveilla ja pohjaa varten jyrsittiin ura reunojen alalaitoihin. Laatikon alla on 7 kpl pieniä pyöriä, jotka osaltaan tukevat pohjalevyä.

Suojasin sängyn jalat laatikon avaamisen ja sulkemisen aiheuttamilta kolhuilta laittamalla niiden sisäpinnoille suuret, mustat huopatassut.

Laatikon vetimeksi mies suunnitteli ensin jyrsivänsä aukon, mutta ehdotin että se voisi ollakin paikka, johon voisin toteuttaa haaveeni itsetehdystä nahkavetimestä.

Löysin kirppikseltä tähän käyttötarkoitukseen soveltuvan 1,50 € hintaisen nahkavyön. Sen lisäksi vetimen toteuttamiseen tarvittiin 2 kpl pultteja ja muttereita sekä reikätuurna, jolla tehtiin reiät pultteja varten. Pultit maalattiin mustiksi spraymaalilla ja nahkavyö käännettiin kaksinkerroin päistä. Vyö jätettiin vähän pidemmälle kuin kiinnitysreikien väli on. Halusin sen jäävän roikkumaan ikäänkuin “rennosti hymyillen.” 🙂

Varmuuden vuoksi kiinnitysreikien väli mitoitettiin niin että tilalle voi halutessaan vaihtaa ihan tavallisen vetimen. [Ja voihan sen vedinaukonkin toteuttaa myöhemmin laatikon toiseen laitaan.]

Laatikon sisälle saimme säilöön aiemmin säilytyksen suhteen hieman ongelmalliset esineet: soittimet. Ostimme leluille 6 kpl matalampia muovilaatikoita, joihin lajittelimme lelut entiseen tapaan. Tällä kertaa sileäpintaisia ja kannellisia. Nyt ei pöly pääse laatikoiden sisään, vaikka niitä välillä säilyttäisi kaapinkin päällä.

Laatikko nielee sisäänsä uskomattoman paljon tavaraa! Hankintalistalla on vielä pari pienempää, samanlaista valkoista laatikkoa. Laatikoiden päälle täytynee merkitä mitä leluja missäkin on, jotta niiden löytäminen helpottuu. Käytössä näkee miten tämä ratkaisu tulee toimimaan.

Kuopus olisi mielellään asettunut itse asumaan laatikkoon. Esikoinen hihkui, että tämä on sisustuksen paras vaihe, kun pääsi lajittelemaan leluja uusiin laatikoihin. Itse olen onnellinen tästä huippukätevästä säilytysratkaisusta ja mieskin sanoi ihan mielellään sen rakentaneensa. 😉

Lastenhuoneen seuraava DIY projekti on jo tekeillä. Siitä lisää myöhemmin…


[ Follow at Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest ]Leave a Reply

Your email address will not be published.