HALF painted

HALF painted

Kesän remonttiprojektit etenevät! Lastenhuone ei ole vielä valmis. En usko että se valmistuu vielä heinäkuun puolella, mutta koulujen alkuun mennessä voisi olla hyvä tavoite. Tähän mennessä on silti tapahtunut jo paljon.

Esitellessäni huoneen lähtötilannetta, mietin vielä mitä teemme seinien suhteen. Päädyin siihen, että maalaamme huoneen kaikki seinät ja vaihdamme samalla niiden sävyä. Pidimme esikoiseni kanssa vielä aiemmastakin seinien sävystä ja sen olisi periaatteessa voinut säilyttää. Seinissä oli kuitenkin vanhoja kiinnitysreikiä ja kolhuja, joten pinta kaipasi uudistusta. Samalla päätimme myös vaihtaa väriä.

Väriksi valikoitui Tikkurilan kaunis, utuinen vihreän sävy V447 Serpentiini. Väri valittiin yhdessä lasten kanssa.

Ideakuvien innoittamana päätin, että maalaisimme lastenhuoneen seinät kahdella sävyllä ja seinien yläosa tulisi olemaan aiemmista mietinnöistäni poiketen valkoinen. Valkoisen sävyksi valitsin sävyn V503 Talvi, jota olemme käyttäneet kodissamme mm. ovien karmien sävynä.

Olen erittäin tyytyväinen värivalintoihin! Näiden sävyjen myötä huoneen ilme raikastui huomattavasti.

Huoneen kaikki kalusteet menivät vaihtoon. Myimme pois kaapin, lipaston, kaksi jatkettavaa sänkyä sekä seinähyllyt.

Vanhat sängyt jatkopalapatjoineen alkoivat olla jo liian lyhyet. Ostimme tytöille Ikeasta uuden sängyn patjoineen. Männystä valmistettu MYDAL sänky valikoitui lastenhuoneen uudeksi sängyksi suurelta osin edullisen hintansa vuoksi, mutta myös siksi että se on täyspuuta ja saimme käsitellä sen itse mieleiseksemme.

Harkitsin sängyn väriksi valkoista, vaaleanharmaata tai mustaa. Tytöt valitsivat sänkynsä väriksi mustan, jota meillä sattui onneksi olemaan jo valmiina Helmi-kalustemaalina. Maalasimme sängyn osina ja kokosimme vasta sitten.

Mitoitin seinän maalin rajan niin, että se näkyy sängyn yläpedin alta selvästi.

Sängyn osalta jäi hieman harmittamaan se, että sänky on 90 cm leveä. Olisin mielelläni valinnut maksimissaam 80 cm leveän sängyn, koska huone on niin pieni. Vain 2,7 x 3,4 m. Sänky vie huoneesta leijonanosan. Sisustamisessa on usein tehtävä kompromisseja. Niin nytkin.

Yllä olevassa kuvassa oleva kulma olisi ollut ihanteellinen paikka sängylle, mutta vaihdoimme vielä kalusteiden sijoittelua, jotta vähäinen vapaa lattiatila jakautuisi järkevämmin huoneeseen. Siksi sänky on nyt osittain ikkunan edessä. Ikkunan edessä oleva sijainti piilottuu hieman, kunhan saamme huoneeseen uudet verhot.

Kaikenkaikkiaan olen hurjan tyytyväinen huoneeseen nyt! Toimivan kokonaisuuden rinnalla pienet kompromissit ja harmistukset kalpenevat. Odotan innolla että saamme loputkin yksityiskohdat valmiiksi. <3


[ Follow at Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest ]Leave a Reply

Your email address will not be published.