BEFORE THE UPDATE

BEFORE THE UPDATE

Lasten kasvamisen myötä myös tarpeet lastenhuoneen suhteen muuttuvat. Kahdella lapsellamme on yhteinen huone, jonka ei ole kooltaan kovin ruhtinaallinen.

Lastenhuonettamme olen aiemmin esitellyt postauksessa Pastellinen lastenhuone. Huone on pysynyt tuon kirjoituksen jälkeen lähes ennallaan näihin päiviin saakka.

Lapset ovat kasvaneet neljä vuotta vanhemmiksi. Vanhempi lapsi menee syksyllä toiselle luokalle ja nuorempi aloittaa eskarin. Alkaa siis olla korkea aika muuttaa lastenhuonetta paremmin koululaisten tarpeisiin sopivaksi.

Nelisen vuotta sitten hankimme myös nuoremmalle lapselle jatkettavan sängyn. Samanlaisen kuin isosiskolle oli hankittu jo aiemmin. Lapsilla on sen verran pieni ikäero (1v 6kk) että pienemmän siirtyessä pois pinnasängystä, emme vielä uskaltaneet hankkia kerrossänkyä. [Sen lisäksi, että en olisi uskaltanut laittaa alle 3v lasta yläsänkyyn nukkumaan, olin varma että reilun vuoden ikäinen kuopus olisi uhkarohkeana kiipeillyt yläsänkyyn tuon tuosta!]

Pientä muutosta on toki tapahtunut myös tässä neljän vuoden aikana. Lähinnä kalusteiden saralla: Lautashylly on lähtenyt, tauluhyllyt ovat lähteneet, pikkuinen pöytäryhmä on lähtenyt. Tilalle on tullut väliaikaiseksi tarkoitettu Ikean vaatekaappi, joka sekin vie pienestä huoneesta paljon tilaa. Huoneessa on sänkyjen lisäksi edelleen myös Brion hoitopöytä-lipasto. Valaisin on vaihtunut kattokruunusta riisipaperivalaisimeen. Myös kalusteiden järjestys on vaihtunut moneen kertaan.

Molemmilla lapsilla on nyt käytössään patjojen jatkopalat ja sängyt tuntuvat vievän tarpeettoman paljon lattiatilaa huoneesta. Ne eivät mahdu enää peräkkäin pitkälle seinälle (kuten kuvassa yllä). Kerrossängyn hankinta on ollut suunnitelmissa jo pitkään. Sekä samalla muutos pikkutyttöjen huoneesta koululaisten huoneeksi.

Muutosprosessi lähti alkuun toissapäivänä. Siivosimme huoneen käymällä kaikki lelut ja lelukorit läpi. Näpsäisin myös muutamia “ennen kuvia” huoneesta.

Sen jälkeen irroitin tapettiseinältä hyllyt ja valokuvakollaasin nauloineen. Eilen irroitimme seinältä perhostapetin jo lähes kokonaan.

Mutta mitäs seuraavaksi?

Olen kerännyt Pinterestiin Ideoita tytön huoneeseen jo vuosia. Pidämme edelleen huoneen nykyisestä seinien väristä, Tikkurilan H481. Ajattelin, että minimissään voisimme maalata myös tapettiseinän sillä ja lisätä muille seinille maalia yhden lisäkerroksen.

Yksi aiemmin miettimäni vaihtoehto oli seinien maalaus puoliksi, niin että yläosa olisi säilynyt nykyisen värisenä ja alaosan olisin maalannut tummalla.

Välillä haaveilin tästä Abigail Edwadsin Seascape tapetista.

Taidan kuitenkin jättää haaveet uudesta tapetista ja käyttää kuoseja vain tekstiileissä. Jotain tämän tyyppistä kuosia voisi tulla esimerkiksi verhoihin.

Olen toki keskustellut huoneen väreistä ja ratkaisuista myös lasten kanssa. Innostuvat useimmista ehdotuksistani huoneen suhteen. Esikoinen piti seinien nykyisestä sävystä, mutta nuorempi toivoi turkooseja seiniä. Turkoosia tai muuta sinertävää on siis tulossa huoneeseen myös. Jos ei seinämaalina niin ehkä jossain muussa muodossa.

Huoneen uuden järjestyksen ja kalusteiden suhteen suunnitelmat ovat jo aika selvät, mutta seinäpintojen suhteen en ole vielä tehnyt lopullista päätöstä.

Mitä sinä tekisit? Säilyttäisitkö nykyisen seinien sävyn?


Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest ]Leave a Reply

Your email address will not be published.