PAINT YOUR PLANTERS

PAINT YOUR PLANTERS

Kuten olet saattanut huomata, olen viime aikoina hieman hurahtanut Annie Sloanin maaleihin ja erityisesti tähän tummanharmaaseen graphite sävyyn.

Somen kautta olen seurannut kuinka “kalkkimaalit” jakavat ihmisten mielipiteitä. Sitä voisi verrata homejuustoon: Toiset rakastavat ja toiset vihaavat. 😉

Itse en pidä asiaa niin mustavalkoisena, vaan korostaisin sitä tosiseikkaa, että eri maalityypit on tarkoitettu erilaisiin tarkoituksiin. “Kalkkimaalit” ovat yksi maalityyppi muiden joukossa ja niillä on omat etunsa ja heikkoutensa – kuten millä tahansa maalilla!

Itseasiassa tämä Annie Sloanin Chalk paint ei edes ole kalkkimaali vaan liitumaali. Enkä usko että monikaan niin kutsutuista kalkkimaaleista on. Kyse taitaa olla lähinnä käännösvirheestä. Tämä ei siis ole lähelläkään sitä samaa, jota navetan seinille on totuttu sutimaan.

Maali on mattapintainen, vesiohenteinen, myrkytön, kuivuu nopeasti eikä useimmiten vaadi mitään pohjatöitä. Maalin päälle kannattaa joissain tapauksissa laittaa joko vaha tai lakka, hieman käyttökohteesta riippuen. Annie Sloanin maalisarja on varsin monikäyttöinen ja tuotteilla saa luotua erilaisia pintoja, patinointeja ja kuviointeja.

Helppoudestaan ja nopeudestaan huolimatta Annie Sloanin maaleilla maalausta kannattaa harjoitella – kuten minkä tahansa maalin kanssa – jotta saa maalaamiseen tuntumaa ja onnistuu saamaan aikaan lopputuloksen, jota tavoittelee.

Ensin kannattaa aloittaa jostain pienemmästä ja sitten vasta tarttua suurempiin maalausprojekteihin.

Ilokseni voin kertoa teille, että hurahduksestani Annie Sloanin maaleihin on seurannut jotain muutakin kuin maalattuja pintoja: Minua pyydettiin ohjaamaan workshoppia Vaasaan Käsityön talo Loftetiin.

Loftet järjestää workshopin lauantaina 13.5.2017 Kesän avaus -tapahtuman yhteydessä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan uudistamaan omia vanhoja tai uusia kukkaruukkujasi Annie Sloanin maaleilla, hakemaan tuntumaa maalaamiseen ja valitsemaan mikä 36 värivaihtoehdosta on sinun suosikkisi!

Workshopin hinta on 25 euroa ja siihen sisältyy yksi 1 dl purkki Annie Sloanin maalia valitsemassasi värissä. Jos kiinnostuit, niin lisätietoja workshopista löydät täältä. (Ilmoittaudu pian, paikkoja on rajallinen määrä!)

Tervetuloa mukaan!


Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest ]Leave a Reply

Your email address will not be published.