NORDIC WINTER

Pitkähkön tauon jälkeen innostuin taas kirjoittemaan tänne blogin puolelle! Nyt minulla on nimittäin jotain mistä olen jo kauan haaveillut. Valokuvia!

Muutama keskeneräinen postaus odottaa luonnoksissa, mutta onnettomien kuvausolosuhteiden (ja ehkä myös kuvaajan) johdosta minulla ei ole niihin mitään kuvia. Toki myös krooninen aikapula vaikuttaa hieman asiaan… Harvassa ovat olleet kauniit ja valoisat päivät, jolloin olisin ollut kotona ja kotikin olisi ollut kuvauskelpoisessa kunnossa.

Mainitsin syksyllä työn ohella alkaneista opiskeluista. Erästä opiskeluprojektia varten piti ottaa tuotekuvia ja päätin hyödyntää tehtävän ottamalla kuvia Laini pöydästä.

Kuvauspaikaksi valikoitui tyhjä toimistotila Sellassa. Tässä toimistossa on korkea huonekorkeus, vaaleat seinät ja lattia sekä korkeat ikkunat joista näkyy metsämaisema. Tiesin suurin piirtein miten haluan pöydän stailata. Pohjoismainen metsämaisema taustalla ja rajattu harmoninen värimaailma. Kokosin kotoa matkalaukullisen rekvisiittaa ja testailin niitä paikan päällä. Päätin että tätä stailausta varten en hanki yhden yhtäkään tavaraa. Nojatuoli ja kivinen alusta ovat lainassa ja muut tavarat ovat omiani. Nimesin stailauksen teemaksi “nordic winter”.

Stailauksen sijasta tehtävän pointti oli kuitenkin valokuvaus. Siitä en tiedä kuinka se onnistui, mutta stailaukseen olen tyytyväinen. Kuvamateriaalia on nyt paljon, mutta en vielä tiedä minkä niistä valitsisin ja miksi. Tehtävänantoon kuului että kuvan tulisi soveltua käytettäväksi verkkokaupassa, mutta kuvien ei tarvitsisi kuitenkaan olla studiokuvia valkoisella taustalla.

Laini side table styling nordic winter

Kuvasin kahtena eri päivänä. Joista toisena talvinen maisema oli jo sulanut vähemmän talviseksi. Ensimmäisen päivän stailaus oli hieman karumpi ja sää sumuinen. Olin unohtanut kotiin puuvillan oksat joita aioin käyttää rekvisiittana.

Toisena päivänä lisäsin stailaukseen hieman lämpöä. Pohjoinen talvi, kylmä valo ja viileät sävyt tarvitsivat selkeästi vastapainokseen jotain pehmeää ja lämmintä. Toisena päivänä otin enemmän kuvia valkoista seinää vasten. Ilman maisemaa pöytä tuleekin paremmin esiin.

Laini sidetable winter styling

Minulle on luontevampaa ottaa pystykuvia, mutta nyt yritin niiden sijaan keskittyä vaakakuviin. Vaakakuvia tuntuu aina olevan jotenkin hankalampi rajata, mutta nyt tunnen onnistuneeni siinä paremmin.

Opiskelujen hyvä puoli on se että pääsee tekemään oman mielenkiinnon kohteisiin liittyviä projekteja ja kertaamaan ja harjoittelemaan erilaisia taitoja. Ihan itselleen, omista lähtökohdistaan. Toki tässäkin oli tehtävänanto pohjalla, mutta muuten toteutukseen sai vapaat kädet. Tästä tehtävästä nautin!

Mitäs sanotte lopputuloksesta?


Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest ]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s