BYE BYE CHRISTMAS TIME

BYE BYE CHRISTMAS TIME

Moni on jo siivonnut joulun pois kodistaan, mutta meillä on tällä hetkellä vielä täysi joulu.

Kuusi tuotiin sisään aatonaattona ja lapset koristelivat sen aattoaamuna. Joulukoristeita meillä on aika vähäinen määrä. Muutamaa vuotta aiemmin oli vielä tapana viettää joulu muualla, joten koristeitakaan ei ole vuosien varrella tullut juurikaan hankittua. Tämä taisi olla järjestyksessään kolmas aatto, jonka vietimme kotonamme oman perheen kesken.

Joulun vähäisinä koristeina olivat lasten askartelemat tontut ja muut, pallovalot olohuoneen katossa ja tähti lastenhuoneen ikkunalla. Kukat ja kuusi ovat kuitenkin ne, jotka tuovat joulun kotiimme.

Yleensä sorrun ostamaan joulukukkia liikaa, mutta tänä vuonna niin ei (kai) päässyt käymään. Hyasintteja, yksi lankaköynnös ja hieman sammalta. Niistä tein muutaman pienen asetelman. Leikkokukkina Skimmiaa, Amarylliksia ja valkoisia tulppaaneja.

Ainoa koriste josta olin tänä vuonna kotiimme haaveillut oli yksinkertainen tähti. Löysin ilokseni tämän mustan tähden aatonaattona Minun\Min myymälästä -50% hintaan, kun piipahdin viime hetken lahjaostoksilla. Olohuoneen seinälle taulun sovitusta varten ruuvattu koukku sai sen kannettavakseen.

Joulupäivällisen kattaus oli simppeli ja  suunnittelematon. Levitin silitetyn pellavaliinan pöydälle ja nostin astiat pöytään kukkien ja kynttilöiden kera. Kaivoin kaapista lautasliinat ja sain idean taitella ne tällä kertaa kukan muotoon. Näitä kuvia katsellessani totesin lautasliinojen muistuttavan kaukaisesti myös tuota ylempien kuvien tähteä.

Minulla on kaapissa aina lautasliinoja (itseasiassa kokonainen laatikollinen!) kotiimme sopivissa väreissä. Nämä Marimekon lautasliinat sopivat väriltään täydellisesti itse värjättyyn pellavapöytäliinaan.

Amaryllikset hankin joulupöytään tänä vuonna ensimmäistä kertaa räiskyvän punaisina.

Ainut asia mitä jäin tänä jouluna kaipaamaan oli lumi. Haaveena oli valkea joulu ulkona ja musta sisällä. Vesisade hieman latisti kontrastia ja mustaa oli sekä sisällä että ulkona. No, ehkä sitä luntakin tänä talvena vielä saadaan.

Nyt lienee aika hyvästellä tämä joulu. Pian varistava kuusi saa lähteä ja koristeet pakataan odottamaan seuraavaa vuotta. Sitä ennen nautin joulun tunnelmasta perheen kanssa, vielä tämän illan.

Millainen oli sinun joulusi?


Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest ]Leave a Reply

Your email address will not be published.