Secondhand Christmas?

Secondhand Christmas?

Kun ensimmäistä kertaa kuulin jonkun ostavan joululahjoja kirppikseltä, olin melko hämmästynyt. Mitä? Häh? Kuulinko oikein? Joululahjat kirpparilta? Mutta eihän lahjaksi voi antaa käytettyä? Mitenköhän lahjojen saajat siihen suhtautuvat?

Vuosia on kulunut ja pyörittelen nyt mielessäni tuota ajatusta. Joululahjat kirpparilta… Miksi ei? Riippuen toki siitä millaisista lahjoista on kysymys. Voisin itse kuvitella antavani lahjaksi jonkin käytetyn huonekalun tai pienesineen, joka on hyväkuntoinen tai sitten jollain tavalla uudistettu. Ja löytyyhän kirppiksiltä myös täysin uutta tavaraa, jolle ei vain ole jostain syystä ollut käyttöä tai tarvetta.

Miten itse suhtautuisin jos saisin lahjaksi jotain käytettyä? Jos lahja on muuten sellainen mitä todella toivon, tarvitsen tai keräilen ja miellyttää minua muotokieleltään ja materiaaliltaan niin mikäs siinä!

Kuten minulla jo olevat “toisen käden” aarteet: Nuutajärven lasin harmaat lasiesineet, Artekin 69-tuolit, Arabian vanhat astiat…

Kuulisin mielelläni myös sinun mielipiteesi: Miten sinä suhtautuisit kierrätettyyn lahjaan? Lahjan saajana ja antajana? Tai oletko itse saanut tai antanut kierrätyslahjoja?

Have you ever considered giving seconhand products as christmas gifts? Years ago I thougt it might be odd, but it doesn´t sount that bad after all. Or what do you think?


Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest ]2 thoughts on “Secondhand Christmas?”

 • Meidän perheessä olen ajanut kierrätyslahjaperiaatetta jo jonkin aikaa ja on se hyvin toiminutkin: kun esim. siskon kanssa paljon sisustetaan niin molemmin puolin on tullut annettua toiselle jotain mikä enää ei itselle kolahda mutta minkä perään toinen on huokaillut. Olen itse myös toivonut, että (lukuunottamatta jotain spesifiä toivetta tai kulutustavaraa tyyliin käsisaippua/-voide) minulle ei enää osteta mitään uutta tavaraa. Mieluummin vaikka lahjakortti hierontaan tms. Tarvitseeko aikuiset ylipäätään niin kauheasti lahjoja? 🙂 Lastenkin kanssa vähän niin ja niin, tarvitsevatko enää sitä 352. lelua…

  Kirpparilta voi kyllä uutena löytää tosi hyviä diilejä, yhdelläkin kirppiksellä näin kuukausien ajan eräässä pöydässä aina täysin uusia, sinä vuonna ilmestyneitä uutuuskirjoja murto-osalla myyntihinnasta. Siitä lähtikin pari niin itselle kuin pukin konttiin.

  • Kiitos kommentistasi Minna! 🙂

   Riippuu aika paljon kunkin elämäntilanteesta – Kuka tarvitsee ja kuka ei. 🙂 Pyrin kuitenkin panostamaan niihin tarpeellisiin lahjoihin. Ja että avoimesti keskustellaan mitä kukakin toivoo/tarvii.

   Meilläkin on kuitenkin viime vuosina vähennetty reilusti lahjojen määrää. Ollaan sovittu mm. että ostetaan lahjat vain kummilapsille. Ettei ole niin valtaisaa määrää lahjoja että pienet lapset eivät jaksa edes avata kaikkia. :O Ja lasten paketteihin laitetaan myös sitä tarpeellista tavaraa. 🙂

   Mitä enemmän nyt on keskustellut tästä aiheesta niin sitä enemmän tekee mieli antaa tänä vuonna jotain erilaista. Persoonallista ja tuunattua – sitä tarpeellisuutta ja käytännöllisyyttä kuitenkaan unohtamatta! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.