DIY SHELF

DIY SHELF

Vasara-messujen DIY workshop oli huikea menestys! 50:lle ensimmäiselle oli varattu materiaalit kummallekin päivälle ja osastolla kävikin viime viikonloppuna melkoinen kuhina. Viimeiset materiaalit käytettiin loppuun molempina päivinä noin klo 14 aikoihin.

Olin vetämässä workshoppia yhdessä Annan kanssa.  Tekijöitä oli kaiken ikäisiä ja oli mukava olla todistamassa kuinka jokainen heistä sai valmiiksi oman hyllyn tai amppelin.

Workshopin mahdollisti Pohjanmaan Expo tarjoamalla meille ilmaiset materiaalit. Hyllylankut messuille sponsoroi Vaasan Stark.

Kommelluksiltakaan messuilla ei täysin vältytty. Itse tekemäni mallihylly katosi osastoltamme kuin tuhka tuuleen ensimmäisenä messupäivänä.

Maiju ja Johanna olivat stailanneet osastolle upean sisustuskokonaisuuden, jonka osaksi pääsi myös itse suunnittelemani Laini pöytä. [Voit katsoa Maijun blogista upeat kuvat ja tiedot kauniista sisustuskokonaisuudesta, tuotteista ja yhteistyökumppaneista.]

Julkaisen nyt ohjeen hyllyn valmistamiseen heille, jotka eivät messuille päässeet tai materiaalien loputtua päässeet sitä valmistamaan.

VASARA-MESSUJEN DIY WORKSHOP | HYLLY

Tarvikkeet:

 • Nahka/jäljitelmä nauhaa tai muuta tarkoitukseen sopivaa 2-3 mm paksuista narua
 • 15 mm puuhelmiä 0-16 kpl
 • Puinen tai metallinen rengas
 • 15 x 95 mm mäntylankkua, 40 cm pituiseksi sahattuna

Käytin mallihyllyyn halkaisijaltaan 15 mm lakattuja puuhelmiä (12 kpl puunvärisiä, 4 kpl mustia), mustaa 2mm paksua nahkanauhaa sekä yhden puunvärisen lakatun verhorenkaan. Kotoa löytyi sopiva pätkä 75 x 12 mm mäntylankkua. [Verhorenkaita löysin Minimanista, nahkanauhaa Sinooperista ja lakattuja helmiä Suomalaisesta Kirjakaupasta.]

 1. Sahaa lankusta 40 cm pätkä ja poraa kulmiin (noin 10-15 mm päähän reunoista) reiät, jotka ovat halkaisijaltaan 1 mm suuremmat kuin käytettävän narun halkaisija. Esim. 3-4 mm reiät.
 2. Leikkaa nauhasta kaksi 1,5 metrin mittaista pätkää.
 3. Laita nauhat yhteen ja taita kahtia, hyllyn toteutus aloitetaan niiden keskikohdasta syntyvästä lenkistä.
 4. Pujota ensin nauhojen keskikohdat läpi renkaasta ja sitten nauhojen päät lenkin läpi.
Kun nauhojen keskikohdat on nyt pujotettu läpi renkaasta, alun pitäisi näyttää tältä. Tarkista että nauhojen päät ovat suurin piirtein yhtä pitkät.

5. Tässä vaiheessa voit halutessasi pujottaa yhdet helmet reunimmaisiin nauhoihin. (Ellet halua käyttää ollenkaan helmiä, hyppää kohtaan 9.)

6. Helmien pujottamisen jälkeen tee makrameesolmu (kuvassa).

7. Pujota toiset kaksi helmeä taas reunimmaisiin nauhoihin ja tee kaksi makrameesolmua lisää.

8. Jos haluat hyllyn yläpuolelle helmiä, niin pujota tässä vaiheessa jokaiseen nauhaan 1-3 helmeä, oman maun mukaan.

9. Valitse kumman puolen hyllylevystä haluat päälle ja kumman alle. Pujota nauhat läpi hyllylevyn rei’istä. Esim. keskimmäiset nauhat etummaisista ja reunimmaiset takimmaisista rei’istä (tai kuinka nauhat parhaiten tuntuvat asettuvan).

10. Tee tavallinen solmu hyllylevyn alapuolelle nauhan päihin, niin jotta nauhat ovat silmämääräisesti saman mittaiset.

11. Ripusta hylly ja säädä tarvittaessa solmujen paikkoja, jotta saat hyllyn tasapainoon. Katkaise ylimääräinen pituus nauhoista, jättäen nauhan noin 1 cm pituiseksi solmun jälkeen.

Ta-daa! Nyt hyllysi on valmis!

[Meraki tuoksukynttilä ja messinkinen Hayn tarjotin, Minun / Min.]
Kiitos vielä kaikille teille jotka kävitte viikonloppuna osastollamme Vasara-messuilla. Oli ilo olla opastamassa teitä hyllyjen ja amppeleiden toteutuksessa!

Ps. Olisi hieno nähdä kuvia valmiista hyllyistä ja amppeleista kotonanne. Tägätkää mut instassa @heidirisku jos jaatte kuvia siellä!


Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest ]2 thoughts on “DIY SHELF”

 • Hienoa, että osasto herätti näin paljon kiinnostusta 🙂

  Risuja taas tulee mallihyllyn katoamisesta; koomisen tilanteesta tekee se, että materiaalit olisivat olleet vieläpä ilmaiset hyllyn tekemiseen 😀

  • Niinpä! Toki mallihylly oli itse hankkimistani materiaaleista tehty ja niiden myötä se erosi hieman messuilla tehdyistä. Jos joku ei uskonut omaavansa tarpeeksi kädentaitoja tai aikaa oman tekemiseen. 😉 Tai sitten kyseessä oli jonkinlainen väärinkäsitys.

Leave a Reply

Your email address will not be published.