Myymälätilan uusi tyyli ja järjestys

Heidi Risku - Jupiter 2

Pyysin perjantaina arvaamaan kuvien perusteella missä olin tiistaina vieraillut. Nyt kerron teille vastauksen ja näytän koko tilaa ja siellä tapahtunutta muutosta vähän laajemmin.

Vierailin siis tiistaina Jupiterissa, eli tarkemmin sanottuna Vaasalaisen Jupiter-Säätiön kierrätysmyymälässä.

Teimme tänä keväänä Jupiterin työvalmennusryhmän Tuunaamon kanssa tilasuunnitelman yhteen myymälän osioon, jossa myydään Jupiterissa valmistettuja tuotteita. Käsityömyymälä -nimellä aiemmin hallin takaosassa sijainnut osio sai uuden tilan sisääntuloa vastapäisestä kulmasta. Samalla tilan ilmettä haluttiin uusia.

Tuunaamolaiset olivat tehneet hyvää työtä! Takaseinä oli maalattu ja tilaan oli toteutettu uusia myymäläkalusteita kierrätyspuusta.

Toteutuksen suhteen oli jouduttu tekemään myös monia kompromisseja: Tilan leveydestä nipistettiin jo suunnitteluprojektin loppuvaiheessa 2 metriä tilaa ja pohjaratkaisua jouduttiin siksi kaventamaan reilusti. Toteutuksen aikana vasemmanpuoleinen seinä jätettiin sen aiempaan väriin ja tilan etuosaa kavennettiin vielä entisestään reilun metrin leveydeltä. Tämä asetti jo isompia haasteita ja ristiriitoja alkuperäisten suunnitelmien suhteen.

Kävin siis paikan päällä auttamassa tilan konkreettisissa järjestelyissä ja kompromissien myötä aiheutuneiden haasteiden selättämisessä.

Tässä ennen ja jälkeen kuvia tilasta.

Heidi Risku - Jupiter ennen ja jälkeen 3

Heidi Risku - Jupiter ennen ja jälkeen 6

Heidi Risku - Jupiter ennen ja jälkeen 2

Murheena tilan järjestelyjen suhteen oli tilan etuosassa sijaitseva “pullonkaula”. Sekin saatiin huomattavasti paremmaksi ja houkuttelevammaksi kun saimme suunnitelman mukaisesti kaksi avointa käytävää keskiosan molemmin puolin mm. siirtämällä poikittain etualalla vasemmalla olleen telineen metallisten hyllyjen jatkoksi seinää vasten. Etuosan vasemmalla puolella oleva vankilatuotteiden osasto tuli säilyttää muuten ennallaan.

Toimme samalla Tuunaamolaisten kaapelikeloista rakentaman hyllyn edemmäs ja nostimme tuolin ylös lattiatasosta toivottamaan tulijat tervetulleiksi.Heidi Risku - Guess where I visited 5

Keskiosa jäi niin kapeaksi ettei alkuperäisen suunnitelman kaltaisia lavoja tai alustoja tuotteille voinut sijoittaa siihen. Sen sijaan sijoitimme keskiosaan pienempiä asioita.

Heidi Risku - Jupiter 6

Takaosassa oleva kierrätyspuusta tehty seinä ja somistus toivottavasti houkuttelevat asiakkaat tilan perälle saakka -pullonkaulasta huolimatta.

Heidi Risku - Jupiter 3
Laitoimme seinäkkeen eteen yhden lavan sijasta kolme, jotta saatiin luotua näyttävämpi kokonaisuus. Innostuksissani jätin tiistaina ennen (järjestelyä)-kuvat ottamatta, mutta Jupiterin instagram tilillä näkyy kuva, jossa lavoja oli vain yksi. Pienillä asioilla saadaan aikaan isoja muutoksia! Vai mitä mieltä olet?

Heidi Risku - Jupiter 4

Heidi Risku - Jupiter 5
Näiden hyllyjen osalta ideana oli seinän ja hyllylevyjen yhtenäinen sävy, mutta sävymaailma toimii ihan hyvin vaikka seinää ei päästykään maalaamaan. Tuunaamolaiset olivat saaneet nämä hyllyt jo hyvään järjestykseen.

Löysin samalla Jupiterista monia kiinnostavia tuotteita sekä VALTAVASTI inspiraatiota! Seuraava DIY projekti onkin jo tuloillaan…

Inspiroivaa lauantai-iltaa teillekin!


Voit seurata blogiani Facebookin | Instagramin | Bloglovinin kautta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s