Osallistavaa tilasuunnittelua ja myymäläsuunnitelmia

Osallistavaa tilasuunnittelua ja myymäläsuunnitelmia

Yksi työprojekteistani on edennyt siihen pisteeseen, että pääsen kertomaan siitä myös teille!

HR_Jupiter 2

Onko Vaasan Jupiter tuttu? Minulla oli aiemmin toiminnasta jonkinlainen kuva, mutta itse Jupiterissa en ollut koskaan käynyt. Nyt olen käynyt ja suosittelen sitä lämpimästi myös teille!

Jupiterin tunnetuinta toimintaa on ehkä siellä sijaitseva kierrätysmyymälä ja työpalvelut sekä lounaskahvila Café Jupiter. Pääasiallisesti kierrätyskeskuksena aiemmin tuntemani Jupiter, eli viralliselta nimeltään Jupiter-Säätiö järjestää kuitenkin monenlaista työvalmennusta Vaasassa. Käytännön toiminta pyörii suurelta osin kierrätys-teeman ympärillä.

Jupiter-Säätiön uusi työvalmennusryhmä Tuunaamo on käsillä tekemisestä kiinnostuneille henkilöille suunnattu työvalmennus, jossa ideoidaan, suunnitellaan ja valmistetaan kierrätysmateriaaleista tuotteita. Lisäksi valmentautujat saavat opastusta yrittäjämäiseen työotteeseen ja osuuskuntayrittäjyyteen.

Tänä keväänä pääsin työskentelemään Tuunaamon luovan ja motivoituneen porukan kanssa, kun toteutin heidän kanssaan osallistavan tilasuunnittelun projektin.

Jupiter kollaasi

Kevään aikana Jupiterissa ohjaamieni workshoppien myötä olemme tehneet yhdessä suunnitelmat Jupiterin uuteen uusiotuotemyymälään sekä Tuunaamolle toteutettavaan työtilaan. Tuunaamon valmentautujat ovat projektin myötä suunnitelleet näihin tiloihin kierrätysmateriaalista valmistettavia kalusteita ja muita sisustuselementtejä.

Suunnitelma toimii heille ohjenuorana, mutta toteutuksen suhteen langat ovat heidän käsissään. Jupiterilaiset varmasti keksivät luovia ratkaisuja tiloihin.

Jupiter_Uusiotuotemyymälä 2

Toteutus on jo polkaistu käyntiin ja tilojen on tarkoitus valmistua ennen toukokuulla järjestettävää valtakunnallista “Ihanko pihalla?” työpajanuorten taide- ja kulttuuritapahtumaa, joka järjestetään tänä vuonna Vaasassa. Tapahtumasta löytyy lisätietoja täältä: www.ihankopihalla.fi 

HR_Jupiter

Käykääpäs toukokuun loppupuolella kurkistamassa millainen uusiotuotemyymälästä tuli. Ja tietenkin tekemässä löytöjä kierrätysmyymälästä!

Ps. Jupiterin instagam tilille oli ilmestynyt jo pari kuvaa uudistuvasta myymälästä.


Voit seurata blogiani Facebookin | Instagramin | Bloglovinin kautta.0 thoughts on “Osallistavaa tilasuunnittelua ja myymäläsuunnitelmia”

Leave a Reply

Your email address will not be published.