Charming little RETRO table

Charming little RETRO table

Tein eilen löydön paikalliselta facebook kirppikseltä. Kerroin aiemmassa postauksessa etsiväni 50-luvun sohvapöytää. Ihan sellaista en kuitenkaan löytänyt vaan kauniin 60-luvun pöydän, joka on harmi kyllä sohvapöydäksi turhan korkea.

Heidi Risku Charming RETRO table 4
My recent flea find, this charming little retro table, is unfortunately too high for a coffee table.

Siron ja kevyen näköinen, korkea pöytä on hyväkuntoinen ja tukeva. Jalat ja kansi ovat puuta ja kannen alapuolella on metallinen ritilä. Pöytä on “tuunattu” pintakäsittelemällä tummanruskeaksi, mahdollisesti jollain Tikkurilan metallinhohtoisella tuotteella.

Heidi Risku Charming RETRO table kollaasi
I like the form of this long-legged and light weighted table. It seems to be steady and quite good quality. Table surface is recently finished with dark brown with metallic glimmering.
Heidi Risku Charming RETRO table
I really like the about the brass components of this table. The brass rings are unfortunately painted over so I think the table needs some fixing.

Ajattelin ensin myyntikuvan perusteella ettei pöytä välttämättä vaatisi mitään käsittelyjä, mutta erityisesti päällemaalatut metalliset renkaat joilla ritilä on kiinnitetty jalkoihin ottavat silmiini sen verran että muutin mieleni nähdessäni pöydän livenä. Edessä on maalin poisto metalliosista ja puuosien jonkinasteinen hiominen ja pintakäsittely.

Vaikkei tästä ollut sohvapöydäksi, olen kaikin puolin tyytyväinen löytööni. Pöytä vaikuttaa laadukkaalta ja siinä viehättää muotokielen lisäksi myös se että metalliset osat näyttäisivät olevan messinkiä. Hintakaan ei päätä huimannut. Sovittelin pöytää olohuoneeseemme ja se sopii mielestäni mainiosti korkeammaksi sivupöydäksi.

Heidi Risku Charming RETRO table 8

Heidi Risku Charming RETRO table 7
The table fits perfectly for a sidetable into our living room.

Pöydälle pääsi viherkasvien lisäksi myös toinen tuore kirppislöytöni: Arabian musta Kilta kaadin yhdessä Pino kynttilänjalkojen kanssa.

Heidi Risku Charming RETRO table 6
Other recent flea finds: Arabia Kilta jug and Arabia Pino candleholders. I have made exceptionally good flea finds during this spring!

Pöytä tuo piristävää vaihtelua olohuoneemme sisustukseen. Vielä kun saisi hankittua uuden tv-tason, nojatuolin ja valaisimen niin olohuone alkaisi olla kalustettu. Siihen taitaa vielä vierähtää jokunen tovi…

Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa!


Voit seurata blogiani Facebookin | Instagramin | Bloglovinin kautta.0 thoughts on “Charming little RETRO table”

  • Kiva pöytä! Meillä on aika samanlainen, vain ilman ritilää ja se on kyllä korkeudestaan huolimatta ollut sohvapöytänä. Meitä ei ole korkeus siis haitannut, ennemminkin kiva kun siihen saa laskettua vaikka illalla teekupin hyvin 🙂

    • Itsekin ajattelin jo (retro)pöydän hankintaa suunnitellessani että ei haittaa vaikka sohvapöytä olisi vähän korkeampikin. Mutta tämän ja sohvan mittasuhteet riitelee jotenkin liikaa keskenään. 😀
      Tai eihän sitä koskaan tiedä, ehkä mun silmä vielä tottuu… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.