Buy the best, cry only once

Buy the best, cry only once

Mintunmustaa blogin #männäviikot haastessa tarkoituksena on julkaista viimeisen puolen vuoden ajalta julkaisematta jääneet blogipostaukset ja kuvat. Tartun haasteeseen ja julkaisen muutaman luonnoksiin jääneen postauksen seuraavan kahden viikon aikana. Tässä niistä yksi.

Koskaan aiemmin minulla ei ole ollut mottoa, mutta nyt, kolmenkympin rajapyykin jälkeen, olen vihdoin löytänyt jopa useamman lauseen joita voisin motokseni kutsua.

Otsikon lauseeseen tiivistyy se mitä sekä kuluttajana että suunnittelijana ajattelen tuotteista ja niiden hankinnasta. Osta parasta, itke vain kerran. (Eli ostohetkellä kun maksat siitä parhaasta.) Sen jälkeen ei tarvi turhia itkeä. Laadukas tuote kestää – ja usein myös maksaa. Halvalla harvoin saa hyvää ellei sitten kyse ole tarjouksessa olevasta laatutuotteesta. Olen mieluummin ilman kuin tyydyn huonoon. Ja lykkään hankintaa vain hieman pidemmälle tulevaisuuteen, kunnes löydän tai saan hankittua sen mitä tarvitsen ja haluan.

Tuotteessa laatu merkitsee minulle paljon muutakin kuin kestävyyttä ja laadukkaita materiaaleja. Minun silmissäni paras tuote on kombinaatio laatua, tyyliä ja eettisyyttä. Paras tuote on sellainen, joka perinteisen laatukäsityksen lisäksi istuu myös omaan arvomaailmaani. Siksi valitsen mieluiten kotimaisen tuotteen tai vähintään tuotteen, jonka valmistusketju on avoimesti kerrottu. Tuotteen, jossa on kiinnitetty huomiota muotoiluun, laatuun ja materiaaleihin ja tuote on oikeasti valmistettu tai vähintään suunniteltu Suomessa. Kotimaisuus ei kuitenkaan ole itseisarvo, vaan lisäarvo.

Hyvää suunnittelua seuraa usein myös tunnettu brändi, joten huomaan kiinnostuvani vahvojen brändien tuotteista ja innostuvani vertaiskokemuksista, tarinoista ja inspiroivista kuvista sekä brändin että sen asiakkaiden taholta sosiaalisen median kautta.

Laatu merkitsee minulle myös hyvää palvelua, erityisesti siinä tilanteessa jos joku hyvästä ennakkoasetelmasta huolimatta kuitenkin menee vikaan. Joskus laadukkaidenkin tuotteiden joukosta saattaa löytyä niitä maanantaikappaleita. Silloin yrityksellä on kuitenkin mahdollisuus antaa asiakkaalleen unohtumaton, positiivinen kokemus hyvin hoidetun reklamaation kautta.

Millä perusteella sinä teet ostopäätöksiä ja millaiset arvot sinulla on kuluttajana?

Jyväskylän asuntomessut, Lammi-Kivitalo Luna
Kotimaisilla ja kotimaisten yritysten tuotteilla sisustettu talo. Jyväskylän asuntomessut 2014, Lammi-Kivitalo Luna

 


Voit seurata blogiani Facebookin | Instagramin | Bloglovinin kautta.Leave a Reply

Your email address will not be published.