Päiväpeitekatsaus

Päiväpeitekatsaus

Makuuhuoneen sisustuksen tulevien muutosten myötä myös nykyinen päiväpeitteemme menee vaihtoon. Sängyssämme on tällä hetkellä Pentikin päiväpeite, jonka saimme häälahjaksi 5 vuotta sitten. Lahja oli meille hyvin mieluinen ja päiväpeite onkin ollut käytössä siitä saakka kun sen saimme. Peite on edelleen hyväkuntoinen, mutta nyt aiomme kuitenkin luopua siitä. Olen silmäillyt vaihtoehtoja uudesta päiväpeitteestä ja tässä muutama potentiaalinen vaihtoehto. Plussaa olisi jos hinta ei olisi ihan korkeimmasta päästä ja päiväpeitteen voisi pestä koneessa ja mahdollisesti vielä rumpukuivata. Jonkinasteinen kotimaisuus tekisi päiväpeitteestä lähes täydellisen. Ja tietenkin peitteen tulee sopia aiemmassa postauksessani olleeseen makuuhuonekollaasin tyyli- ja värimaailmaan.

Smoky grey linen sheet
TIedot kollaasin tuotteista löydät täältä.
BEDSPREAD 100% LINEN, GREY_DARK GREY
Balmuirin päiväpeite on 100% pellavaa. Koko on mukavan reilu 270 x 310 cm. Verkkokaupasta en harmikseni löydä tietoa peitteen valmistusmaasta enkä pesuohjeista. Hinta 389,00 eur. (Yli minun kipurajani.)
Pentik Kelo tikkipeite
Pentikin Kelo tikkipeite, harmaa, koko 260 x 270 cm. Materiaali: 100% puuvilla, täyte: 100% polyesteri. Kiva että verkkokaupassa on mainittu myös päiväpeitteen paino. (Mahtuu hyvin meidän pesukoneeseen.) Vesipesu 30 asteessa, ei (ainakaan suositella) rumpukuivausta. Hinta siedettävät 165,00 eur. Myöskään Pentikin sivuilla ei päiväpeitteiden valmistusmaasta näy mitään tietoja.
Pentik Fuji silkkipäiväpeitto
Pentikin Fuji Silkkipäiväpeitto menee myös yli budjetin. Hinta 379,00 eur. Materiaalina silkki houkuttelee, mutta ehkä tämä on hieman liian kiiltävä makuuni. Sen lisäksi että hintaa on liikaa ja vesipesu ei ole sallittu.  Ei valmistusmaata mainittu tässäkään.
Finlayson Adam päiväpeite
Finlayson tummanharmaa Adam päiväpeite. Koko 260 x 260 cm. Hinta 165,00 eur. Materiaali on 100 % puuvillaa. Konepesu 30 °C. Plussaa siitä että Finlaysonin sivuilla avoimesti mainitaan että tuote on suunniteltu Suomessa ja valmistettu Portugalissa.
Luhta Laine
Luhdan Laine päiväpeite. Luhdan päiväpeitteissä oli kaikissa materiaalina 100% polyesteri, joka ei omaan korvaani kuulosta kovin houkuttelevalta. Sen lisäksi valikoimasta ei löytynyt ollenkaan väriltään tai tyyliltään sopivaa päiväpeitettä. Koko olisi ollut ok, 270 cm x 270 cm. Pesuohjeita eikä hintatietojakaan Luhdan tuotesivuilta löytynyt. Tai erikseen löytyi tieto että päiväpeitteet ovat vesipestäviä ja “pese tuotteessa olevan pesuohjeen mukaisesti”. Sivuilla kerrottiin tuotteista yleisesti että valmistus keskittyy aasiaan ja nimenomaan Kiinaan, joten oletettavasti myös tämä päiväpeite on valmistettu Kiinassa.
Indiska
Tästä Indiskan päiväpeitteestä olin salaa haaveillut, mutta niitä ei taida olla enää myynnissä. Tuotetietojakaan ei enää löydy. Kuvan olin tallettanut itselleni Pinterestiin.

Etsin potentiaalista päiväpeitettä myös Lennolin sivuilta, mutta mikään niistä ei ollut tyyliltään tarpeeksi “rouhea” makuuni. Lammi-Kivitalo Lunassakaan ollutta Tuplatikki päiväpeitettä ei enää ollut valikoimissa.

Näistä päiväpeitteistä erottuu kaksi vaihtoehtoa, joita aion käydä katsomassa livenä ennen lopullista ostopäätöstä. Arvaatko jo mitkä ne ovat?

Vai löytyisikö jostain vielä lisää potentiaalisia vaihtoehtoja? (Saa vinkata!) Millaisia päiväpeitteitä teiltä löytyy?Leave a Reply

Your email address will not be published.