Parvekkeen syysilme

Parvekkeen syysilme

IMG_6768_2

Uusi ovi on nyt paikoillaan! Ulkoseiniäkin on vähän paikkamaalattu ja parvekkeen remontoiminen saa jatkua taas ensi kesänä, jolloin vuorossa on lattian pintakäsittely ja kaiteen viimeinen maalikerros.

IMG_6785
Uusi ovi on ihana!

Hain Minimanista Callunoita ja istutin kesäkukkina toimineet ruusut takapihan kukkapenkkiin. Muratit ja muut köynnöskasvit siirsin talven ajaksi sisätiloihin.

IMG_6257

IMG_6254
Hankin syksyksi kukille Biltemasta tämän kumisen korin. Sen pitäisi ainakin kestää talven pakkaset! (Näissä kuvassa seinän paikkamaalaukset vielä tekemättä.)

Parvekelaatikko odottaa varastossa tulevaa kesää, mutta Elhon muovinen ruukku saa viettää talven (tai ainakin syystalven) ulkosalla. Samalla testiin menee myös ruukun pakkasenkestävyys.

IMG_6779

Kesällä hankkimani kotimaisen Leino Designin kulmikas minilyhty pääsi myös viettämään syksyä parvekkeelle. Laitoin lyhtyyn muovikupissa olevan öljykynttilän. Se ei ainakaan palaessaan valuta talia eikä ole vaaraa että aurinko sulattaa kynttilän lyhdyn pohjalle (kuten kävi eräänä kuumana kesänä auringonpaisteessa olleille kynttilöille…)

IMG_6781

Leino Designin lyhty on ruostumatonta terästä ja se on maalattu mustaksi. Tämän lyhdyn suhteen ei ole pelkoa sen ruostumisesta. Erityisesti avoparvekkeella ruostumaton materiaali on must juttu, koska lyhty on täysin sään armoilla. Pidän lyhdystä todella paljon ja saattaa olla että hankin sille myöhemmin kaveriksi isompiakin Leino Designin lyhtyjä. Suosikkimallini on tämä jossa on kulmikas hattu ja niitä löytyy useita eri kokoja. Halutessaan lyhdyn voi ripustaa roikkumaan erillisellä koukulla. Ja niin aion minäkin tehdä kun ensin saan aikaiseksi hankittua sen tuuletustelineen parvekkeelle…0 thoughts on “Parvekkeen syysilme”

Leave a Reply

Your email address will not be published.