Kotelointi makuuhuoneen päätyseinään

Kotelointi makuuhuoneen päätyseinään

Sisustan vaihteeksi kotimme makuuhuonetta! Makuuhuoneemme on ihan hyvän kokoinen, noin 3,5 m x 4 m ja huonekorkeuttakin on 3,2 metriä, mutta sisustus on vielä aika kaukana siitä mitä toivoisin sen olevan. Nyt on tarkoitus päästä taas harppaus lähemmäksi sitä haaveiden makuuhuonetta.

Tässä kuvia makuuhuoneen lähtötilanteesta. Kuvat on otettu ennen muuttoamme asuntoon.

Tämän jälkeen olemme tasoittaneet huoneen lasikuitutapetoidut seinät sekä maalanneet seinät ja katon. Siirsimme samalla vaatekaapit tilan toiselle seinälle. Kaappien siirto toiselle seinälle mahdollisti sängyn sijoittamisen sille luonnollisimpaan paikkaan eli vasten huoneen takaseinää. Kaappien siirto ei kuitenkaan mennyt ihan putkeen, kun kaappien takaa paljastui – yllätys yllätys – putki! Asuntoon jälkikäteen rakennetun saunan korvausilmaputki… Ja siellä se nyt komeilee sängyn takana. Näin siis siitä lähtien kun remontoitiin makuuhuonetta kolmisen vuotta takaperin. En malta odottaa että saadaan vihdoin tuo putki piiloon!

Tässä kuvassa osa huoneen seinistä on jo tasoitettu ja maalattu. Seinissä on käytetty Tikkurilan Symphony värikartaston sävyä “Laasti”.
Makuuhuoneen päätyseinä maalattiin viimeisenä ja samalla kaapit siirrettiin toiselle seinälle. Seinän alareunassa näkyy mainitsemani putki.

Nyt olisi tarkoitus rakentaa sängyn takana olevalle seinälle reilun metrin korkuinen kotelointi, joka toimisi samalla sängynpäätynä ja pienenä hyllynä/tasona. Alla muutama Pinterestistä poimittu ideakuva, joiden avulla olen hahmotellut sitä miltä tuo pääty tulee näyttämään. Kuvia klikkaamalla pääset suoraan sivuille, joista ne on poimittu.

Tässä makuuhuoneessa on ihan oikea sängynpääty, mutta tämä toimii saman tyylisesti hyllynä ja lisäksi sen korkeus on aika hyvä. Makuuhuoneen värimaailma, harmaan sävyt ja pellavalakanat miellyttävät myös silmääni. Tyyli on mukavan yksinkertainen ja rento. Pinterest: Bedroom ideas | Makuuhuoneen sisustusideoita

Koska huonekorkeus on niin valtava, haluan koteloinnin olevan mieluummin korkea kuin matala. Kriteerinä on myös se että sänky, jossa on pääty jo valmiiksi, voidaan sijoittaa sen eteen niin että pääty ei mene koteloinnin yli. (Tässä ajattelen mahdollisia uusia asukkaita, mikäli päätämme jossain vaiheessa myydä asunnon.)

Tässä makuuhuoneessa koteloinnin hyllyt toimivat myös yöpöytinä. Koteloinnin syvyys tulee olemaan tätä luokkaa. Pinterest: Bedroom ideas | Makuuhuoneen sisustusideoita
Tämän makuuhuoneen sisustuksessa tykkään erityisesti seinän tummanharmaasta sävystä. Kotelointi / taso taas on tässä hieman liian matalalla. Pinterest: Bedroom ideas | Makuuhuoneen sisustusideoita
Tässä makuuhuoneessa on rakennettu musta kehys koteloinnin ylle ja sijoitettu myös yöpöytä sängyn viereen.  Pinterest: Bedroom ideas | Makuuhuoneen sisustusideoita
Hyllyt makuuhuoneen päätyseinällä. Tämä olisi mielestäni liian rajoittava ratkaisu, kun seinän yläosa olisi kokonaan  kiinteiden hyllyjen peitossa. Pinterest: Bedroom ideas | Makuuhuoneen sisustusideoita

Kotelointiin olisi mahdollisuus toteuttaa myös hyllyt tai muuta säilytystilaa, mutta taidamme pitää sen mahdollisimman yksinkertaisena ja erilaisia sisustuksellisia vaihtoehtoja mahdollistavana.

Seinän yläosa saa jäädä vapaaksi, jos päätän myöhemmin sijoittaa sinne vaikka maalauksen tai seinävalaisimet, kuten tämän kuvan upeassa makuuhuoneessa. Pinterest: Bedroom ideas | Makuuhuoneen sisustusideoita


Leave a Reply

Your email address will not be published.