Hiljaa hyvä tulee?

Hiljaa hyvä tulee?

Hi-taas-ti edistyvän parvekeprojektin kuulumisia:

Kuten keväällä kerroin, parvekkeellemme oli suunnitteilla kaiteen maalaus, oven vaihto ja lattian pintakäsittely. Kesän aikana projekti on edennyt jonkin verran. Metalliset kaiteet on nyt maalattu kahdesti. Ensin ohennetulla maalilla ja sitten ohentamattomalla. Toisen maalauskerran jälkeen sade yllätti ja maalipintaan tuli pisaranjälkiä. Kaide täytyy siksi hioa ja maalata vielä kertaalleen. Ennen hiomista maalin täytyy kuivaa tarpeeksi kovaksi ja pellavaöljymaalin kohdalla siinä tuntuu kestävän ja kestävän… Ei mikään kärsimättömän maalarin valinta tuo pellavaöljymaali siis.

Kaide ennen maalausta.
Ensimmäiseen kerrokseen lapset jättivät jälkensä. Toiseen kerrokseeen sade…

Kaiteen maalauksen johdosta parvekkeelle tänä kesänä hankittu uusi parvekelaatikko on viettänyt puolet kesästä parvekkeen lattialla ja muutkin kesäkukat on siirretty sivuun parvekkeen nurkkaan. Luultavasti parvekelaatikkoa ei enää ennen ensi kesää kaiteelle voi laittaakaan.

Uusi Lechuza parvekelaatikko vielä paikoillaan, ennen kaiteen maalausta.

Uusi parvekeovikin on maalattu, mutta ei asennettu. Asennuspäiväksi on alustavasti suunniteltu huomista, joten jos sää sallii niin ovi menee huomenna vaihtoon. Ulko-ovi on jo asennettu ja se näyttää tosi hyvältä aiempaan verrattuna. Tuskin maltan odottaa että saadaan parvekkeellekin uusi ovi!

Tässä kuvassa ulko-ovi paikoillaan, mutta viimeistelyt vielä tekemättä. Painikekin on vielä väliaikainen.

Maali, jota olemme käyttäneet sekä kaiteessa että ovessa on Ottosson Färgmakerin pellavaöljymaalia, joka soveltuu käytettäväksi puupinnoille, metallille ja rapatuille pinnoille. Kaiteessa käytetty sävy on grafiitin harmaa, joka näyttää lähes mustalta. Oven sävy taas on Italialainen vihreä umbra. Käytännössä tummanruskea, joka vähän taipuu vihreään. Näyttää lähes mustalta. Oven väri on mielestäni nappivalinta! Sävy on lähellä rakennuksen katon, räystäiden ja syöksytorvien väriä, mutta aavistuksen tummempi. Olen kyllä tyytyväinen molempiin värivalintoihin. Ihastuin tuohon parvekekaiteessa olevaan grafiitin sävyyn niin että harkitsen sen käyttämistä vielä muuallakin.

Lattiaan en ole vieläkään löytänyt (tai aktiivisesti etsinyt) sopivaa pinnoitetta. Täytynee pitää silmät auki jos sellainen vielä tulisi vastaan. Lattian pintakäsittely saa joka tapauksessa jäädä ensi kesälle.

Oven asennuksen jälkeen rauhoitan parvekkeen remontilta ensi kesään saakka ja vaihdan ruukussa olevat kukat syksyisempiin. Jospa sitten laittaisin myös kuvia tuosta parvekkeen muutoksesta!Leave a Reply

Your email address will not be published.