Aulatilan päivitystä

Aulatilan päivitystä

Suunnittelin loppukeväästä Seinäjoella sijaitsevalle Foodwestille heidän aulatilaansa pientä päivitystä. Rakennus on valmistunut 90-luvulla ja sisustus oli lähestulkoon siltä ajalta, joten päivitykselle oli selkeä tarve. Alla kuvia lähtötilanteesta, jolloin aulassa oli jo vähän aloitettu purkamalla pois tarpeettomia listoja ja yksi sermi.

Näkymä ovesta sisään tultaessa.

Vanha pöytäryhmä.

Aulasta toivottiin tyylikästä ja viihtyisää – sellaista mihin mielellään tuo asiakkaitaan. Aulan oleskelualuetta haluttiin hieman siirtää ja tuoda tilaan kahviautomaatti. Suurta remottia tilassa ei vielä haluttu tehdä, vaan pientä ilmeen kohotusta lähinnä kalusteilla ja seinien maalauksella. Tilan katon ja lattian materiaalit sekä ovet ja muut kiinteät elementit tulisivat pysymään samoina. Asiakas oli valinnut jo tilaan Paulig kahvipisteen, joka huomioitiin myös suunnittelussa.

Aloitimme suunnitteluprosessin kartoituskäynnillä, jolloin kävimme asiakkaan kanssa läpi toiveita ja tarpeita sekä mittaamalla ja valokuvaamalla suunniteltavan tilan. Sain tilasta myös pohjapiirroksen mukaani.

Seuraavalla tapaamisella kävimme läpi vaihtoehtoja sisustuksen tyylistä ja värimaailmasta ja minulla oli jo alustavia ehdotuksia tilan sisustuksesta ja tuotteista. Toisella käynnillä valikoitiin myös sisustuksen materiaaleja ja värejä. Kun asiakkaan kanta näihin oli selvillä, pääsin valitsemaan tyyliin ja tilaan lopullisia tuotteita.

Tila tuntui aika rauhattomalta ja rikkonaiselta monine ovineen, ikkunoineen ja materiaaleineen. Siksi päädyin käyttämään tilan kaikissa seinissä samaa harmaan sävyä ja rauhoittamaan tilaa yhtenäisemmällä värimaailmalla. Ehdotin myös oleskelutilan kohdalle täyspitkää verhoa peittämään tilanjakajana toimivaa kirsikan väristä sermiä ja väliseinän ikkunoita.

Edellä mainittujen muutosten lisäksi ehdotin tilaan valaisimien polttimoiden vaihtoa lähemmäs luonnonvalon sävyä. Valaistus (tai sen sävy ja vähyys) oli nimittäin ensimmäinen asia, johon kiinnitin huomiota tilaan tullessani.

Pohjapiirros Archicadilla mallintamastani aulatilasta. Kalusteiden ja toimintojen sijoittelu tilaan.

 

Kollaasi tilan kalusteista ja niiden materiaaleista ja väreistä. (Kollaasin kuvat on poimittu teksteissä mainittujen valmistajien sivuilta ja osa on itse ottamiani.)

Tein aulatilasta myös 3D mallinnuksen Archicadilla. 3D mallintamisen hyvä puoli on että pystyy paremmin hahmottamaan tulevia mittasuhteita ja näkymiä kuin pelkästä pohjapiirroksesta.

Kuten tarkkasilmäinen ehkä kalustekollaasista jo huomasi, tuotteiden mukana on myös itse suunnittelemani Laini sohvapöytä. Kävin viime perjantaina toimittamassa sen Foodwestille. Aula näytti silloin jo ihan erilaiselta kuin viime käynnilläni. Lisäsin heti perjantaina tilasta kuvia Instagramiin.

Seinät oli maalattu, valaisinten polttimot vaihdettu, kalusteet toimitettu ja verhot asennettu. Tilasta puuttui enää peili, matot ja pieni loppuviimeistely, jonka tekemistä odotan jo kovasti. Alla pari kuvaa viime perjantailta.

Miltäs näyttää?

Aikamoinen ero entiseen! Olen aika tyytyväinen tähänastisiin muutoksiin tilassa. Polttimoiden vaihto raikasti tilan ilmettä huomattavasti vaikka itse valaisimet pysyivätkin samoina. Ja verho ja rauhallinen värimaailma rauhoittivat tilaa mukavasti.

Tilan somistusvaihe tehdään tällä kertaa omana osuutenaan myöhemmässä vaiheessa. Laitan lisää kuvia kun saadaan tilan muutos vietyä loppuun!Leave a Reply

Your email address will not be published.