Santapark sisustussuunnittelijan näkökulmasta

Santapark sisustussuunnittelijan näkökulmasta

Menomatkalla Lappiin vierailimme Santaparkissa. Tämä vierailu oli meidän perheellemme ensimmäinen.

Aina uusiin paikkoihin mennessäni kiinnitän huomiota erityisesti niiden sisustukseen, tiloihin ja yksityiskohtiin. Ilahduin monista asioista Santaparkin sisustuksessa ja käynti oli minulle hyvin inspiroiva. Olen kiinnostunut elämyksellisistä tiloista ja Santapark kyllä tarjosi inspiraatiota niiden osalta.

Tässä muutamia instagramissakin jakamiani kuvia sisustuksen mielenkiintoisimmista yksityiskohdista.

Edullinen tapa toteuttaa “liuskekivilattia”. Hämärästi valaistuissa tiloissa näytti ihan hyvältä.
Upea tilanjakajaverho. Lankoihin oli kiinnitetty valkoisia höyheniä ja helmiä. Lopputuloksena kevyt ja ilmava tilanjakaja, joka höyhenien avulla saa luonnollista tuntua.
Näkymä alhaalta tilan parvelle. Pidin tilassa erityisesti aidoista, vanhoista, kierrätetyistä materiaaleista kuten nämä heinäseipäät.
Hirsiseinän vieressä oli kiviä. Seinä ja kivet oli käsitelty valkoisella, jotta niihin oli saatu talvinen, huurteinen tuntu.
Upea, heinäseipäistä toteutettu aita. Pystysuora valaistus korostaa aitaa mukavasti. Maassa valkea “lumipeite”.

Kokonaisuutena Santaparkin vierailu oli näin aikuisen näkökulmasta pienoinen pettymys. Lapset (4,5 – 9v) viihtyivät kyllä. Lapsien ilmeistä ja reaktioista huomasi kuinka maaginen ja ihmeellinen paikka Santapark heidän näkökulmastaan oli. Pitkä, pimeä, maan alle vievä käytävä äänineen ja valoineen johdatti meidät mielenkiintoiseen maailmaan.

Alhaalla odottivat ensimmäisenä myymälät, joissa tuntui enimmäkseen myytävän juuri sitä krääsää. Ja myymälöiden kohdalle tultaessa ei oikein tiennyt mihin suuntaan olisi pitänyt mennä ja mitä oli odotettavissa. Parempi opastus olisi voinut olla, tai kartta tms. josta olisi nähnyt mitä aktiviteettejä talosta löytyy. (Ehkä sellainen olikin olemassa, mutta meille ei ainakaan sellaista lipunmyynnissä tai muualla tarjottu.) Kävimme ensin myymälöiden vieressä olleessa “Joulupukin pääpostissa”.

Postin jälkeen suuntasimme tilaan, jossa oli pakkasta ja jääveistoksia.  Ennen tilaan menoa puimme päällemme valkoiset takit. Niitä vain ei tuntunut olevan lasten kokoa ollenkaan. Tilan perällä oli tiski, josta olisi ilmeisesti saanut ostaa juomia jäälaseissa. Tuntui kuin olisimme olleet suuressa pakastimessa, jossa oli eri värisiä valoja ja jääveistoksia. Valaistus ei mielestäni korostanut jääveistoksia parhaalla mahdollisella tavalla. Tähän tilaan olisin toivonut enemmän luonnollista tuntua. (Ja takkeja lasten koossa. Vai oliko tila ja baaritiski tarkoitettu enemmänkin aikuisille asiakkaille?)

Suureen saliin tultaessa lavalla juuri alkava tanssiesitys sai lapset jähmettymään paikoilleen ja seuraamaan esitystä silmät pyöreinä. Yhdeksänvuotiaan kummityttöni mielestä tanssiesitys oli vierailun kohokohta. Esityksen alkaessa musiikkia harrastava mieheni hieman kummasteli miten Riverdace musiikki liittyy Lappiin, mutta musiikkia tuli esityksen aikana laidasta laitaan. (Tätä kirjoittaessa päässäni alkoi soida esityksestä parhaiten omaan mieleeni jäänyt “What does the fox say”.) Itse kestityin esityksen seuraamisen sijasta lähinnä kuvailemaan ympäristöä.

Muita aktiviteettejä olivat tonttujen askartelu, piparien koristelu (josta erillinen maksu, 2,90 eur/pipari) ja rekiajelu, tonttukoulu sekä joulupukin luona vierailu. Joulupukin huone oli mielestäni kivasti sisustettu. Siellä ainakin oli sitä kaipaamaani aitoutta. Siellä perhe kerrallaan istutettiin joulupukin viereen ja ulos tultaessa näytettiin otettuja kuvia. Ehkä siinä olisi voinut kysyä haluatteko kuvan joulupukin kanssa ja hinnat olla esillä jo pukin ovella. Kuvien taisi olla noin 27 eur/yksi kuva. Ei olisi tullut yllätyksenä tai olisi tarvinnut turhaan napsia kuvia.

Kesällä Santaparkissa oli hyvä vierailla. Hinnatkin olivat kesällä paljon talvea alhaisemmat. (En toki tiedä onko talvella puistossa jotain extraa verrattuna kesän vierailuun, mutta noin 10 eur korkeampi hinta per lippu olisi mielestäni ollut näillä aktiviteeteillä lähes ryöstöä.) Varsinkin kesäisen sadepäivän olisi ihan hyvin voinut viettää tuolla maanalaisessa puistossa. Tällä kokemuksella suosittelen Santaparkia siis aktiviteetiksi lapsiperheille erityisesti kesäisinä sadepäivinä. 😉Leave a Reply

Your email address will not be published.