Kesäkukkia

Kesäkukkia

Perjantaina lähipostiin saapui odottamani paketti, joka sisälsi parvekelaatikon ja kaksi tummanharmaata ulkoruukkua. En osannut päättää otanko molemmat ruukut suorina vai ulkonevalla yläreunalla, joten tilasin yhden kumpaakin.

Heti paketin noudettuani kävin hakemassa lisää kukkia uusia ruukkuja ja parvekelaatikkoa varten. Olin etukäteen kerännyt ideoita Pinterestiin “Ideas for my small balcony”- tauluun parvekekukista ja tiesin suurinpiirtein mitä menin hakemaan. Mukaani tarttui tällä kertaa morsiusharsoa, valkoisia ruusuja, vaaleareunaisia muratteja ja yksi valkoinen tähtisilmä.

Ruusut olivat ehkä vähän heräteostos. Yleensä en ruusuista tykkää (ainakaan leikkokukkina), mutta halusin ruukkuistutuksia varten jotain korkeampaa kukkaa ja Plantagenin valikoimista tämä valkoinen ruusu vaikutti sopivimmalta vaihtoehdolta. Se käy hieman “vanhanaikaisten” morsiusharsojen kanssa hyvin yhteen.. Modernit tummanharmaat ruukut ja vastapainoksi perinteisiä, herkkiä, valkoisia kukkia…

Päästyäni kotiin avasin postipaketin ja harmikseni totesin että suurempi ruukuista oli vaurioitunut kuljetuksen aikana ja siinä oli neljä kuhmua tasaisesti ympäri ruukkua. :/ Palautukseen siis lähtee yksi ruukku…

Uudet kukat ruukuissaan. Parvekkeen lattia odottaa vielä pintakäsittelyä.

Parvekkeen uuteen tummanharmaaseen ruukkuun istutin valkoisen ruusun, morsiusharsoa ja yhden vaaleareunaisen muratin. Valkoisen tähtisilmän laitoin erilliseen pieneen ruukkuun. Istutettuani kukat ruukkuun jäin miettimään että innostuinkohan laittamaan vähän liikaa erilaisia kukkia samaan ruukkuun? Olisikohan se sittenkin näyttänyt paremmalta, jos ruukussa olisi ollutkin vain yhdenlaisia kukkia…?

Lattia odottaa vielä pintakäsittelyä. Kiireisimmät maalausprojektit täytyy hoitaa ensin pois alta. Uudet ovet ovat jo noudettavissa ja toivottavasti pääsemme maalailemaan niitä ensi viikon aikana!

Lechuza parvekelaatikon “kasasin” ohjekirjan kanssa. Parvekelaatikossa on altakastelujärjestelmä, joten siihen kuuluu ulkoruukku ja kaksi erillistä istutuslaatikkoa, Mittaputki, josta näkee veden määrän ja soraa, jota kuului laittaa istutuslaatikoiden pohjaan. Istutin parvekelaatikkoon aiemmin ostamiani petunioita ja vaaleareunaisia muratteja. Alkukesän kylmät yöt, kovat tuulet ja sateet ovat koetelleet aiemmin ostettuja kesäkukkiani ja siksi petuniat ovat vähän kärsineen näköisiä. Elättelen kuitenkin toiveita että ne siitä vielä piristyisivät. Eivät tainneet kuitenkaan olla ihanteellinen valinta avoparvekkeen kasveiksi.

Tummanharmaa Lechuza parvekelaatikko.

 

Parveke alkaa olla jo paljon viihtyisämmän näköinen kukkineen. Nyt kaipaan sinne enää amppelia, mutta sitä varten pitäisi ensin hankkia tuuletusteline. Parvekkeen kalustaminen saa jäädä ensi kesään. 🙂Leave a Reply

Your email address will not be published.