Pöytä jonka nimi on LAINI

Pöytä jonka nimi on LAINI

Olin pyöritellyt ideoita metallijalkaisesta sohvapöydästä mielessäni jo pidemmän aikaa ja hahmotellut erilaisia vaihtoehtoja. Lopulta päätin tehdä pienoismallin mieleeni putkahtaneesta jalkaratkaisusta. Tuntui että pöydän malli olisi helpompi askarrella kuin piirtää ja rakenne olisi helpompi hahmottaa konkreettisesta mallista. Ryhdyin siis tuumasta toimeen ja otin kaapista askartelukartonkia, sakset, viivaimen ja kuulakärkikynän ja tein samalta istumalta pienoismallin pöydästä. Hatara pienoismalli syntyi muutamassa minuutissa ja ihastuin siihen ikihyviksi!

Kartongista 15.5. tehty pienoismalli.

Nyt pöytä on edennyt siihen pisteeseen että olen parhaillaan teettämässä prototyyppejä kahdesta pienoismallin pohjalta suunnittelemastani pöydästä. Tässä välissä olen tehnyt pöydistä lukuisia 3D mallinnuksia ja tekniset piirustukset. Päätin alkuvaiheessa teettää proton yhdestä sohvapöydästä ja yhdestä korkeammasta ja kapeammasta sivupöydästä.

Sohvapöydän proton jalkaosa ja pöytien kannet valmistuivat tänään. Niistä tosin puuttuu vielä pintakäsittely, mutta pääsin silti jo sovittelemaan sohvapöydän kantta jalkaosaan. Näyttää hyvältä vai mitä?

Sohvapöydän keskeneräinen prototyyppi

Itse olen ainakin tyytyväinen pöydän mittasuhteisiin ja tukevaan rakenteeseen. Sohvapöydän kanteen jyrsittiin kuvan oton jälkeen vielä viiste, joka hieman keventää kannen ilmettä. Pöydän jalkaosa on metallia ja kansi mdf-levyä. Sekä pöydän kansi että jalkaosa maalataan vielä.

Tuskin maltan odottaa että pöydät saadaan valmiiksi!

Päätin nimetä pöydän LAINI:ksi. Mietin monenlaisia nimivaihtoehtoja, mutta nimi Laini jäi mieleeni hieman erilaisena ja kuitenkin suomalaisen kuuloisena vaihtoehtona. Halusin että nimi on lyhyt, suomalainen eikä sisällä ä-tai ö-kirjaimia. Mitä mieltä olet nimestä LAINI?Leave a Reply

Your email address will not be published.