Pöytä jonka nimi on LAINI

Olin pyöritellyt ideoita metallijalkaisesta sohvapöydästä mielessäni jo pidemmän aikaa ja hahmotellut erilaisia vaihtoehtoja. Lopulta päätin tehdä pienoismallin mieleeni putkahtaneesta jalkaratkaisusta. Tuntui että pöydän malli olisi helpompi askarrella kuin piirtää ja rakenne olisi helpompi hahmottaa konkreettisesta mallista. Ryhdyin siis tuumasta toimeen ja otin kaapista askartelukartonkia, sakset, viivaimen ja kuulakärkikynän ja tein samalta istumalta pienoismallin pöydästä. Hatara pienoismalli syntyi muutamassa minuutissa ja ihastuin siihen ikihyviksi!

Kartongista 15.5.  tehty pienoismalli. Tästä se sitten lähti...
Kartongista 15.5. tehty pienoismalli. Tästä se sitten lähti…

Nyt pöytä on edennyt siihen pisteeseen että olen parhaillaan teettämässä prototyyppejä kahdesta pienoismallin pohjalta suunnittelemastani pöydästä. Tässä välissä olen tehnyt pöydistä lukuisia 3D mallinnuksia ja tekniset piirustukset. Päätin alkuvaiheessa teettää proton yhdestä sohvapöydästä ja yhdestä korkeammasta ja kapeammasta sivupöydästä.

Sohvapöydän proton jalkaosa ja pöytien kannet valmistuivat tänään. Niistä tosin puuttuu vielä pintakäsittely, mutta pääsin silti jo sovittelemaan sohvapöydän kantta jalkaosaan. Näyttää hyvältä vai mitä?

Sohvapöydän keskeneräinen prototyyppi
Sohvapöydän keskeneräinen proto.

Itse olen ainakin tyytyväinen pöydän mittasuhteisiin ja tukevaan rakenteeseen. Sohvapöydän kanteen jyrsittiin kuvan oton jälkeen vielä viiste, joka hieman keventää kannen ilmettä. Pöydän jalkaosa on metallia ja kansi mdf-levyä. Sekä pöydän kansi että jalkaosa maalataan vielä.

Tuskin maltan odottaa että pöydät saadaan valmiiksi!

Päätin nimetä pöydän LAINI:ksi. Mietin monenlaisia nimivaihtoehtoja, mutta nimi Laini jäi mieleeni hieman erilaisena ja kuitenkin suomalaisen kuuloisena vaihtoehtona. Halusin että nimi on lyhyt, suomalainen eikä sisällä ä-tai ö-kirjaimia. Mitä mieltä olet nimestä LAINI?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s