Kasveja ja parvekesuunnitelmia

Kasveja ja parvekesuunnitelmia

Hain parvekkeelle ja ulkorappusille Plantagenista muutaman riippapetunian sekä lankaköynnöksiä ja tummalehtisiä valkoapiloita. Istutin niitä vanhoihin ruukkuihin, mutta muutama riippapetunia kaipaa vielä uutta ruukkua. Ajattelin hakea niille vielä tämänkaltaisen korkeahkon ruukun. En pidä muoviruukuista, mutta parvekkeelle sellainen sopii ainakin keveytensä vuoksi. Kukkienkin väriksi valikoitui vihreän lisäksi luonnonvalkoinen ja petunioden keskustan tumma, lähes musta violetti. Samanlaista tummaa väriä on myös valkoapiloiden lehdissä.

Parvekkeen kalusteratkaisua olin miettinyt jo kauan mielessäni, mutta lopullisen päätöksen kalusteista sain tehtyä 3D mallinnuksen avulla. Aiemmin harkitsemani 2 kokoontaitettavaa tuolia tai tuoli ja pöytä yhdistelmä osoittautuivat mallinnuksen tehtyäni järjettömiksi ratkaisuiksi. Parveke on yksinkertaisesti niille liian pieni. Ne haittaisivat oven avaamista ja mahdollista pyykkitelineen sijoittamista parvekkeelle. Parhaaksi ratkaisuksi osoittautui noin metrin pituinen penkki, jonka voisi sijoittaa joko parvekkeen vasempaan päätyyn tai sen viereiselle seinänpätkälle. Metrin pituinen penkki sopisi parvekkeelle molemmin päin.

Parveke kaipaa myös jotain korkeampaa tai korkeammalle sijoitettavaa penkin ollessa matala ja ruukkujen ollessa lattialla. Ajattelin sijoittaa kaiteelle pari parvekelaatikkoa. Myös ne voisi sijoittaa parvekkeen vasempaan päätyyn, jotta kaiteen pitkä sivu jää vapaaksi mattojen tuuletusta varten. Parvekelaatikot toimivat myös pienenä näkösuojana parvekkeen kulmassa. Parvekelaatikoihin voisin hankkia jotain riippuvia vihreitä kasveja ja mahdollisesti joitain tummia kukkia niiden lisäksi.

Lechuzan pelkistetyt parvekelaatikot miellyttävät silmää. Kuvassa harmaa parvekelaatikko. Kuva poimittu: sisustaulkona.fi.
Lechuzan beige parvekelaatikko, kuva sisustaulkona.fi

Mitään peittävämpää näkösuojaa en parvekkeelle aio sijoittaa. En usko että se näyttäisi hyvältä ulospäin.

Parvekkeen toisessa päädyssä olevaan seinään ajattelin sijoittaa tuuletustelineen henkarivaatteiden satunnaista tuuletusta varten. Tai kesällä kukka-amppelia tai talvella lyhtyä varten. Tavallinen sinkitty tuuletusteline ei oikein houkuttele, mutta löysin yhden ihan kivannäköisen vaihtoehdon, joka mielestäni sopii paremmin tähän vanhaan taloon. Lehtovuoren Viiri tuuletusteline.

Viiri tuuletusteline, Lehtovuori.

Tuuletustelineen voi taittaa sivulle, kun se ei ole käytössä. Sijainnin suhteen vaarana on että oven lasi särkyy, jos ovi kolahtaa tuohon avoimeen telineeseen. Täytyy kiinnitysvaiheessa vielä testata mihin kohtaan telineen sijoittaa ja voiko tuota kolahdusta jotenkin ehkäistä. Toinen vaihtoehto olisi sijoittaa teline penkin yläpuoliselle seinälle, mutta penkillä ei olisi kovin mukava istuskella amppeli otsalla…

Amppelit Agrimarket

Talon julkisivu on vaaleankeltainen. Väri tuntuu itselle jotenkin haasteelliselta muiden elementtien värivalintojen suhteen.Haluaisin pitää värien määrän minimissä ja pidän lähiväriharmonioista. En ole vielä päättänyt käytänkö parvekkeen tuotteissa pääasiallisesti harmaan sävyisiä tuotteita vai käännynkö enemmän ruskehtavien tuotteiden puolelle. Uusi parvekeovi kun tulee olemaan tummanruskea.Leave a Reply

Your email address will not be published.