Valoisa leikkitila

Valoisa leikkitila

Viimeisimmässä blogipostauksessa kerroin Lammi-Kivitalo Lunan lastenhuoneesta ja sen tuotevalinnoista. Nyt vuorossa on yläkerran aulatila.

Lapsen leikkitila jatkuu lastenhuoneesta talon toisen kerroksen valoisaan aulaan. Seinän vieressä on Nurmelan matalat Genesis-tasot. Väriksi on valittu valkoinen kuten lastenhuoneessakin suurimpiin kalusteisiin. Tasot ovat oikeastaan mediatasoja, mutta tässä tapauksessa ne palvelevat lelujen säilytystilana. Ne ovat tarpeeksi matalalla, jotta leluja voi ottaa laatikoista lattialla istuessa. Niiden päällä voi myös leikkiä. Esimerkiksi nukkekodin voisi hyvin sijoittaa niiden päälle ja leikkiä sillä lattialla istuen. Tason päälle voi laittaa isompia leluja, lelukoreja tai vaikka kirjoja. Tason päällä on nyt reilunkokoinen Verso Designin pärekori, joka sopii hyvin lelujen säilytykseen. Nurkkaan on sijoitettu Luonan Puunaulakko. Siihen voi ripustaa leluja esimerkiksi säilytyspussissa, kuten me teimme ripustamalla siihen Mayn pussin. Puu toimii myös oivana rekvisiittana metsäleikeissä. Marimekon Valoisa-valaisin on sopivan eleetön valaisin tilaan, jonka pääosassa tulevat myöhemmin olemaan lapsen lelut.

Aulan kaiteessa on aukko, jossa on lasi. Arkkitehdin idea lasista kaiteessa on mielestäni vallan mainio: Lapsi näkee lasikaiteen läpi alas, joten ei tule niin helposti houkutusta kurkistella lasikaiteen yli (jolloin lapsi olisi tippumisvaarassa). Kaiteen aukon voit nähdä esimerkiksi täältä: Avotakan toimittajien sisustuksen TOP10 (kuva 9).

Kun lapsi kasvaa isommaksi niin aulan voi muuttaa helposti pelihuoneeksi lisäämällä tason päälle pelikoneen ja sitä vastapäätä vaikka säkkituolit. Istuimina tilassa toimivat nyt Kainon ylijäämämateriaaleista valmistetut sisustusrahit.

Aulaan voi halutessaan sisustaa myöhemmin myös työtilan. Tasot voisi silloin siirtää kaidetta vasten ja laittaa työpöydän niiden tilalle seinän vierelle. Työpöydäksi täytyisi tällöin valita syvyydeltään melko pieni pöytä.

Heidi RiskuLeave a Reply

Your email address will not be published.