Ei mitään beigeä

Ei mitään beigeä

[Julkaistu Sellan blogissa 10.7.2014]

Lammi-Kivitalo Lunan sisustuksen suunnittelun lähtökohtina olivat rakennuttajaperheen toiveet ja tarpeet. Kolmihenkiseen perheeseen kuuluvat isä ja äiti sekä syksyllä esikoulun aloittava tytär. Sisustuksen suunnittelussa täytyi siis huomioida sekä aikuiset että lapset, niin toimivuuden kuin sisustusmaunkin näkökulmasta.

Katsellessaan kuvia aiemmin toteuttamistamme sisustuksista rakennuttajaperhe piti eniten rock-henkisestä sisustuksesta, luksuksesta ja selkeistä väreistä. Perheen toiveina sisustuksen värimaailman suhteen olivat kirkkaat väripisteet, pääasiassa heidän lempiväriensä violetin, punaisen ja oranssin sävyissä. “Ei mitään beigeä.” Oli toivomus siitä mitä sisustukseen ei ainakaan haluta. Tyttären toiveet oman huoneen värien suhteen olivat selkeät: violettia ja pinkkiä.

Kuultuamme asiakkaiden toiveet sisustuksen tyylistä, teimme kolme erilaista kuvakollaasia joiden tyylit poikkesivat jonkin verran toisistaan. Kollaaseissa oli tyylien lisäksi myös konkreettisia ideoita talon sisustukseen. Kävimme kollaasit läpi perheen kanssa ja saimme tärkeää tietoa siitä mistä he pitivät. Mitkä asiat olivat suosikkeja, mikä taas oli liian koristeellista ja mikä liian pelkistettyä heidän makuunsa. Kollaasien tutkailun perusteella rajasimme pois kristallit, koristeellisuuden, romanttisuuden ja selkeän geometriset kuviot. Myöskään erittäin pelkistetyt ja minimalistiset sisustukset eivät olleet heidän juttunsa. Monissa sisustuskuvissa heitä miellyttivät eniten tummansävyiset tilat. Teemme vastaavat kollaasit aina sisustusasiakkaillemme. Niiden avulla varmistamme että olemme samoilla linjoilla asiakkaan kanssa. Pelkän keskustelun perusteella monet asiat jäävät helposti liian tulkinnanvaraisiksi. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Myös kohteen arkkitehti Maija Tolmunen kertoi meille mikä oli ollut hänen ajatuksenaan kohdetta suunniteltaessa: ”Kiintokalusteet, pintamateriaalit ja värit on suunniteltu aikaa kestäväksi taustaksi mahdollisesti vaihtuvallekin sisustukselle.” Maijalla oli sisustuksesta myös oma ideakuva, josta poimimme lisää vaikutteita talon sisustusta varten. Kuvassa oli hyvin värikäs koti, jossa taide oli isossa osassa sisustusta.

Päädyimme käyttämään pohjalla, suurissa ja pysyvissä kalusteissa, paljon tummia värejä, mustaa ja tummanharmaata sekä eri puunsävyjä ja valkoista. Tekstiileihin ja piensisustukseen taas valitsimme erilaisia kuvioita, värejä ja tekstuureja. Sisustuksen ilmettä olisi siis helppo vaihtaa myöhemmin niitä vaihtamalla. Pyrimme käyttämään jokaisessa tilassa useampaa kuin yhtä väriä, jotta mikään väreistä ei muodostuisi varsinaiseksi teemaväriksi.

Ensimmäisen vaiheen jälkeen teimme suunnitelmat jokaisesta tilasta erikseen. Nekin oli tehty kollaasimuotoon, jotta niistä saisi mahdollisimman hyvän käsityksen tilojen sisustuksen tuotteista ja tyylistä. Kollaaseissa oli mukana vielä joitain vaihtoehtoisia ratkaisuja. Kävimme myös nämä kollaasit läpi perheen kanssa, jotta he saivat vielä vaikuttaa valintoihin ennen lopullista suunnitelmaa. Perheen tytär ihastui ikihyviksi huoneensa kollaasiin ja hyväksyi täysin sisustusvalintamme. Hän jäi erityisesti odottamaan kollaasissa ollutta Bambi-julistetta. Perhe oli tyytyväinen myös muiden tilojen suunnitelmiin. Tästä oli hyvä jatkaa eteenpäin.

Tämän vaiheen jälkeen otimme yhteyttä potentiaalisiin yhteistyökumppaneihin. Siitä lisää seuraavassa blogikirjoituksessa.

Heidi RiskuLeave a Reply

Your email address will not be published.