Habitare 2013

Habitare 2013

[Julkaistu Sellan blogissa 22.9.2013]

Kävimme torstaina Habitare-messuilla tutustumassa syksyn uutuuksiin Sellalaisten kanssa. Odotetusta reissusta tarttui mukaan ideoiden lisäksi myös kohtuullisen paljon kuvia.

Päällimmäisenä tämän vuotisesta Habitaresta jäi mieleen erilaiset pintastruktuurit. Niitä löytyi monelta osastolta ja monista eri tuotteista. Alla pari esimerkkiä.

WALL+ osaston sisustuslaattavalikoimaa.

WALL+ osastolta löytyi uusi mielenkiintoinen kotimainen sisustuslaatta. Kevyet laatat on valmistettu luonnonkuitukomposiitista ne ovat kierrätettäviä. Laatat soveltuvat myös kosteisiin tiloihin ja ulkotiloihin. Wall+ sisustuslaatta valittiin tänä vuonna 12 kiinnostavimman sisustus- ja muotoilutuotteen joukkoon, Toimittajien tusinaan.

Valaistus korosti upeita pintastruktuureita, Wall+.
Tulikiven osastolla pintasruktuuria oli niin takkojen kuin kiukaidenkin pinnoilla.

Tekstiilien kuviomaailmoissa toistuivat raidat, herkät tai voimakkaat graafiset kuviot.

Kauniissa palmikkokuosissa yhdistyy herkkä graafinen kuvio, harmaan sävyt ja raidat, Protoshop.
Raitoja ja värimaailmaa Woodnotesin osastolta.

Perinteitä Habitaressa edustivat mammat ja mummat, isoäidin neliöt ja räsymatot sekä usealla osastolla bongatut pärekorit.

Annalan Mamma kankaassa on pilkettä silmäkulmassa.
Mumma mattoja, Home Crafts

Yksi mitä piti mennä vielä uudelleen katsomaan, oli Home Craftsin osasto. Kuvassa yllä Mumma – matto. Tarramatto on mielenkiintoinen uutuus. (Kuvassa alla.) Perinteisen näköinen matto ilman kompastumisvaaraa ja vaivalloista mattojen pesua! Sopii hyvin julkisiin tiloihin.

Home Crafts, tarramattoja osaston lattialla.

Tuotteiden ja osastojen värimaailmoissa toistuivat harmaan sävyt, valkoinen, beige ja musta. Tehosteväreinä näkyi enimmäkseen syksyn murrettuja sävyjä keltaista, vihreää, sinistä, oranssia sekä pastellisävyjä.

Junetin vasta palkitussa Taru sohvassa oli mittasuhteet kohdillaan. Taru sohva valittiin 12 kiinnostavimman sisustus- ja muotoilutuotteen joukkoon, Toimittajien tusinaan.

Kalusteissa mustan ja vaalean puun yhdistelmä toistui monella osastolla.

Peltolan uusi vaalea pöytä yhdistettynä trendikkäästi mustiin tuoleihin.
Lundian osastollakin yhdistettiin mustaa ja vaaleaa puuta yhden suositun materiaalin, vanerin muodossa.
Dekon osastolla vaaleaa puuta tummalla taustalla.

Messukeskuksen halleissa oli aiempiin vuosiin verrattuna hieman väljempää. Osastojen välillä oli enemmän tyhjiä tiloja, joihin oli sijoitettu esimerkiksi penkkejä. Siinä oli hyvätkin puolensa. Messuilla oli miellyttävämpi kulkea kun väentungosta ei ollut. Aiempien messukokemusten perusteella katsominen tuntui ikään kuin loppuvan kesken. Ensin oli hieman kiirekin kiertää messuja, mutta yllättäen kaikki oli jo kierretty vaikka aikaa ja intoa oli vielä jäljellä.

Istahdimme kauniisti sisustettuun kahvilaan tutkailemaan messuesitteitä. Teimme uuden lyhemmän kierroksen ja palasimme mielenkiintoisimmille osastoille vielä tutkailemaan lisää.

Habitareen menijöille suosittelen, että kiertäkää kaikessa rauhassa messuja ja nauttikaa päivästä. Huomatkaa myös Messukeskuksen kauniit kahvilat!

Kaikille jää varmasti mieleen ne omat suosikit (ja miksei myös inhokit?). Joten kamerani linssiin taisivat osua ne asiat mistä itse pidin eniten. Mikäli olet messut jo ehtinyt kiertää, mitä sinulle jäi mieleen tämän vuoden Habitaresta?Leave a Reply

Your email address will not be published.